Travel

3 Italiaanse droombestemmingen voor de zomervakantie

23 april 2014

Vandaag een gastblog door Martine Kramer (Vacance Select) over het prachtige Italië. Zij verteld over 3 mooie bestemmingen voor aankomende zomer.

Italië is en blijft een fantastisch vakantieland. Bovendien is het zo veelzijdig dat er altijd wel iets nieuws te beleven valt. Door het milde klimaat kun je in de zomer het beste vanaf één van de mooi gelegen campings Italië ontdekken. Hier drie droombestemmingen voor de zomervakantie.

Sardinië

Sardinië heeft een subtropisch klimaat en is na Sicilië het grootste eiland in de Middellandse Zee. Het eiland heeft een prachtige ruige kust met mooie stranden en ondergrondse grotten. In het binnenland kun je heerlijk door de natuur wandelen en overblijfselen van de Romeinen zien. Voor een strandvakantie kan je naar Porto Cervo gaan, een chique badplaats die wel wat weg heeft van het Franse Saint Tropez.

Venetië

Venetië

Deze unieke stad, die gebouwd is op meer dan honderd eilandjes die door middel van bruggen met elkaar verbonden zijn, moet je ten minste één keer in je leven hebben bezocht. Het mooie, aan het water gelegen San Marcoplein, het Dogenpaleis en het glasblazerseiland Murano zijn slechts enkele van de hoogtepunten. Maak een romantische gondeltocht en bezoek de plaatsen waar de beroemde vrouwenversierder Casanova vroeger rondhing. En koop voordat je naar huis gaat een mooi Venetiaans carnavalsmasker.

Toscane

De belangrijke Toscaanse steden Florence, Siena, Pisa en Lucca ademen een grandeur uit die je nergens ter wereld ziet. Je kunt urenlang door deze steden ronddwalen en je blijft je verbazen over de schitterende gebouwen en de bijzondere musea die vol zitten met kunstschatten. Ook het platteland is prachtig met groene heuvels waarachter wijnranken en olijfboomgaarden verschuild gaan. Om een echt vakantiegevoel te krijgen kun je het beste vanaf een camping Toscane ontdekken.  Natuurlijk heeft Toscane ook mooie stranden en als je van zeilen houdt kun je een tocht maken langs de eilanden voor de kust. Of je neemt de ferry naar het eiland Elba, waar Napoleon in ballingschap heeft gewoond.

Zijn jullie weleens in Italië geweest?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply