Event, Food

Amarula Bakworkshop

7 april 2014

Iedereen kent Baileys wel maar kennen jullie ook Amarula? Een heerlijke cream likeur uit het zuiden van Afrika. Gemaakt van room en de Marula vrucht, tevens de favoriete vrucht van olifanten. Leuk weetje is dat olifanten dronken kunnen worden van Marula fruit omdat de vrucht gaat gisten in de buik van de olifant.
Het inheemse fruit wordt op dit moment alleen in Afrika verbouwt en er zijn (nog) geen mogelijkheden omdat buiten dit gebied te doen. De pit van de Marula vrucht is aardig groot voor het redelijk kleine gele vruchtje uit de olifantenboom.
Goed om te weten is dat Amarula zich ook inzet voor het behoud van de natuur en wildlife. Daarnaast probeert Amarula het welzijn van de plaatselijke bevolking te vergroten door werkgelegenheid te creëren en verschillende gemeenschaps projecten op te zetten. Sinds kort zijn al deze projecten ondergebracht in de Amarula Trust. Bijvoorbeeld de gele touwtjes om de hals van de fles zijn niet zomaar een leuk marketing ding maar worden daar door lokale vrouwen met de hand gemaakt. Zodat ze wat voor hun zelf en familie verdienen.

Amarula Bakworkshop

Afgelopen vrijdag was ik samen met nog een aantal bloggers uitgenodigd voor een bakworkshop in Hilversum. Janny van der Heijden (culinair journalist) heeft een lekker taart recept ontwikkelt met Amarula en wij mochten deze gaan bakken. Uiteraard hebben we eerst de likeur geproefd waarna we van start gingen. Het recept en de ingrediënten lagen al klaar op het keukenblok. Samen met Justine (Justine Biesot) ging ik aan de slag. We gingen een Amarula Mud Cake maken en hadden een goede taakverdeling. Janny kwam zo nu en dan langs om te kijken hoe het ging en gaf ons handige tips!

Amarula Bakworkshop

Amarula Bakworkshop

Tijdens de oventijd kregen we allemaal een heerlijke Amarula Sunset Cocktail gemaakt door Janny. Ondertussen werd ons meer verteld over de cream likeur Amarula en de vrucht. Ook vertelden Janny verhalen over haar prachtige reis door het Marula gebied en haar bezoek aan de fabriek in Afrika. Toen was het tijd om de ganache te gaan maken. Waarna de taarten uit de oven kwamen en we de mud cake af konden maken.

Amarula Bakworkshop

Het was een super gezellige middag. Leuk om weer nieuwe en bekende gezichten ontmoet te hebben. Na ons nog even vergaapt te hebben aan de KitchenAid mixers en al het ander moois in de kookwinkel ging ik samen met Marije van BakingBeauty terug richting Den Haag. Het was nog best een uitdaging om de taart veilig thuis te krijgen maar het is gelukt!

Amarula Bakworkshop

Morgen verschijnt het recept van de Amarula Mud Cake op mijn blog. En ik wil Justine bedanken voor de leuke foto’s!

Kennen jullie Amarula al?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Ise 7 april 2014 at 17:56

    Klinkt als een erg leuk event!

  • Leave a Reply