Hotspot, Travel

Bar Ra Barcelona’s verborgen hotspot

15 oktober 2014

In mei dit jaar heb ik een heerlijke citytrip gemaakt door Barcelona. Hiervan hebben jullie de foto’s al kunnen zien in een eerder artikel. Daarin vertelde ik ook over de verborgen hotspot Bar Ra waar je onwijs lekker en goed kan eten! Bar Ra is gelegen in een zijstraat van de bekende Ramblas en toch kennen weinig mensen dit restaurant en zelfs als je door de straat loopt zal je er zo voorbij lopen. Het restaurant zit verstopt in een soort overdekte steeg waar ook een tattoo shop zit, het enige wat je bij binnenkomst van deze steeg ziet is een verlicht bord met het menu en de letters RA bovenaan een stenen boog. Wanneer je doorloopt kom je in een sfeervol ingerichte industriële ruimte met hier en daar wat vintage. Zelf vind ik het restaurant heel stoer ingericht, ik houd wel van die stijl. Ook het personeel past helemaal in het plaatje, een stoere chick met half opgeschoren haar en tattoo’s hielp ons vriendelijk de gehele avond. Bar Ra is dan ook echt een soort hipster paradise!

Bar Ra Barcelona

Bar Ra Barcelona

Bar Ra Barcelona

Het eten is echt top, ze hebben een mooie kaart met originele en klassieke gerechten (waar toch nog een twist aan zit). Mijn vriendin en ik begonnen met de huisgemaakte sangria en die smaakte naar meer. Vooraf namen we de Tapa Ra en de Nachos Macho, de eerste bestond uit heerlijk flatbread met huisgemaakte hummus, tzatziki, baba ganoush en kleine soft taco’s met kip. Bij de nachos zaten drie lekkere dips guacamole, frijoles en zure room. Oh ja en van het huis krijg je vers brood met een spicy koriander salsa en een tomatendip.
Als hoofdgerecht had mijn vriendin een hemelse risotto en zelf had ik een burger met foie grass en gekaramaliseerde appel, een heerlijke combinatie en 1 van de beste burgers die ik gegeten heb. Kortom koken kunnen ze wel bij Bar Ra en dat ook nog eens tegen hele betaalbare prijzen.

Bar Ra Barcelona

Bar Ra Barcelona

Bar Ra Barcelona

Bar Ra Barcelona

Dus ben je binnenkort in Barcelona en op zoek naar een tof restaurantje in het centrum waar je goed en betaalbaar kan eten dan raad ik je zeker Bar Ra aan!

Bar Ra
Carrer del Carme 3
Barcelona (wijk Raval)
www.ratown.com

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply