Review

Belze Majoneis & Grove Mosterd van TonS Mosterd & Heerlijkheden

28 juli 2014

TonS Mosterd Grof

TonS Mosterd
Het eerste product dat ik van Ton leerde kennen was de biologische Mosterd Grof. Een doorzichtig potje met een simpel etiket erop vol informatie, ik was heel nieuwsgierig naar de smaak. Was het gewoon lekker, heerlijk of zou het smaken zoals de buitenkant eruit ziet simpel en saai? De mosterd smaakte fantastisch en is verrassend lekker! Al snel at ik het lekker op brood met kaas of met lekkere snacks om in te dippen. Dit zijn nou van die producten waar je heel blij van wordt, superlekker en ook nog eens goed voor het milieu (en jezelf). Want in de sauzen van Ton zitten geen toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. Ook houdt hij van echte smaakmakers en gebruikt dus geen verdikkingsmiddel of bindingsmiddelen en ook E-nummers en andere toevoegingen vind je zeker niet terug in zijn producten. Ton maakt eerlijke producten en zelfs zijn hele bedrijf draait voor de volle 100% op zonne-energie!

TonS Mosterd & Heerlijkheden

Ton himself
Ton (eigenaar) heeft een ambachtelijke mosterd- en sauzenmakerij in Zierikzee waar zijn producten met de grootste zorg gemaakt worden. Bij Tons werken slechts 5 fulltime medewerkers en de sauzen worden dan ook allemaal door Ton zelf of zijn chefkok gemaakt. De passie van Ton is dan ook overduidelijk zichtbaar en proefbaar. Zijn eigen favoriet is de ‘Mannen Mosterd’ en de ‘Belze Majoneis’ en op zijn 10e maakte hij al zijn eerst mayonaise. De recepten voor alle sauzen heeft hij zelf in zijn hoofd en zegt “ik ga er vanuit dat ik tot mijn 90ste door kan werken, want ik wil toch wel 156 worden” en wanneer hij dan overlijdt zullen we het helaas zonder al dat lekkers moeten doen want zelf zegt hij “zo heb je iets aparts, als het er niet meer is dan is het er niet meer”. Ton wil dan ook herinnerd worden als dé mosterdmaker!

Belze Majoneis van TonS Mosterd

Belze Majoneis
In mijn laatste Foodybox zat een mooie pot Belze Majoneis van TonS Mosterd en ja hoor ook deze smaakte verrukkelijk! Ook mijn vriendin is helemaal fan nu van deze mayonaise die gemaakt is met 100% zonnebloemolie en 100% vrije uitloop-scharreleieren. Belze Majoneis staat trouwens voor Belgische Mayonaise en is heerlijk romig met een licht zure smaak. Veel fritessauzen smaken zoet dat komt omdat suiker het hoofdingrediënt is in deze sauzen. De mayo van Ton bevat geen suikers en is ook nog eens vrij van gluten, GGO en GMO.

Ik ben blij dat ik de producten van Ton heb leren kennen want ze smaken heerlijk! Hier in huis zijn de bovenste 2 in ieder geval al favoriet en ik ga snel meer proeven van TonS Mosterd & Heerlijkheden.

Voor meer informatie en het gehele assortiment kun je een kijkje nemen op TonS Mosterd.
De producten zijn o.a. verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza, Jumbo en Plus.

Bron foto’s: TonS Mosterd

Kenden jullie Ton en zijn producten al?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply