Food, Lifestyle

Blooming Tea

12 maart 2013

Bloemen Thee

Wie mij kent weet dat ik een echte theeleut ben! Ik drink op een dag bijna alleen maar thee, helemaal in de winter. Het liefst heb ik groene thee, het zal je verbazen hoeveel varianten daar van zijn, in mijn theedoos vind je dan ook ik weet niet hoeveel verschillende soorten groene thee. Soms weet ik niet eens wat er op staat omdat het bijvoorbeeld Japanse thee is die ik in een toko heb gevonden.

Nu zag ik laatst een leuke Groupon deal voor een high blooming tea. Natuurlijk meteen aangeschaft dus ik ga binnenkort lekker genieten. Maar dat zorgde er ook voor dat ik me de bloemen thee weer herinnerde. Ik had er wel eens wat over gezien op tv en wilde het graag een keer proberen. Helaas met de tijd vergeten, tot nu dan! Ik ben gelijk gaan kijken of je het ook ergens zelf kan kopen. En het is, je raad het al, redelijk moeilijk verkrijgbaar. Ik heb tot nu toe twee Nederlandse sites gevonden waar je het kan bestellen.

De tweede is wat goedkoper in prijs en geeft de hele maand maart 5% korting op de bloemen thee set (6 stuks).

Blooming tea komt oorspronkelijk uit China. Hier plukken ze de theeblaadjes met de hand waarna ze om een bloem gebonden worden met een draadje. Wanneer je over dit bolletjes heet water giet ontpopt het zich tot een mooie bloem. Daarom wordt het ook wel kunst thee genoemd, omdat het alleen al mooi is om te zien. Er zijn verschillende kleuren en vormen bloemen thee.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Anne Solveig 12 maart 2013 at 20:31

  Dit is zo leuk! Ik vind het alleen al leuk om naar te kijken!

 • Reply The Sketched Chef 13 maart 2013 at 19:14

  Wauw, dat lijkt me gaaf om bij een high-tea met vrienden op te zetten.
  En er vervolgens een lange tijd naar staren :p

  • Reply Nick 14 maart 2013 at 14:29

   Tof hé, tot de bloem volledig is uitgekomen ben je al snel zo’n 5 a 10 minuten verder!

  Leave a Reply