Event, Lifestyle, Personal

Culinair Zoetermeer 2014

8 juli 2014

Afgelopen weekend was het weer zover, Bodega Norton Culinair Zoetermeer, het culi festival van Zoetermeer! Waar iedereen kennis kan maken met de verschillende restaurants van onze stad. Zelf ben ik elk jaar weer aanwezig en vorig jaar schreef ik over de 2013 editie. Dit jaar heb ik bijna voorbij laten gaan door alle drukte, gelukkig had ik vrijdagavond toch nog tijd om te genieten van al het lekkers samen met mijn vriendin. Ook kwamen we mijn moeder met haar vriend tegen en schoven we daar gezellig aan.
Hieronder een aantal gerechtjes die we proefden:

Culinair Zoetermeer 2014We begonnen met wat lekkere hapjes bij de tent van de Witte Raaf. Sir Toshi, 7 jaar oude ingemaakte knoflook, smaakt echt super lekker! Nan-o Panier-o Sabzi, Perziche brood met een groene salade, feta, dadels en walnoten.

Culinair Zoetermeer 2014Mijn vriendin had zin in oesters dus daarna gingen we naar restaurant Clooney, waar zij lekker oesters kon eten en ik ging voor de garnalenkroketten, die erg goed smaakte! Zelf had ik die middag bij Bloggers on Board al oesters op.

Culinair Zoetermeer 2014Toen schoven we bij mijn moeder en haar vriend aan in de Chalet van Snowworld. Mijn moeder had een bospaddenstoelen tagliatelle met asperges en een schuimige Hollandaisesaus. Mijn vriendin had een mooie carpaccio van rettich met tomaat, mozzarella, munt en een basilicumvinaigrette en zelf nam ik de gegrilde coquille met kreeftenjus, daarbij zat een hele lekkere frisse salsa van mango en pompoen.

Culinair Zoetermeer 2014

Culinair Zoetermeer 2014

Culinair Zoetermeer 2014

Culinair Zoetermeer 2014

Culinair Zoetermeer 2014

Ik was heel benieuwd naar een gerechtje bij de Hofstede Meerzigt genaamd ‘Berenklauw’ à la Meerzigt. De berenklauw gemaakt van truffelgehaktballetjes, uiencompote, truffelmayonaise en aardappelchips smaakte heerlijk! Mijn vriendin had een tartaar van tonijn met ansjovis en zongedroogde tomaat, heel leuk geserveerd in een blikje dat je zelf moest open maken. Ook proefde ik hier de gekonfijte eendenbout met venkel en popcorn.

Culinair Zoetermeer 2014

Tijd voor een dessert bij Bo & Ro! Een lekkere chocolade creatie van de chef met lemon curd en wat fruit en een Mahjoen voor mijn vriendin. Een shake van verschillende noten, honing en banaan.

Culinair Zoetermeer 2014

Culinair Zoetermeer 2014

Het was een super gezellige avond vol lekkere hapjes en drankjes. Gelukkig hadden we die vrijdag ook het beste weer dus dat kwam mooi uit! Ik heb helaas niet even kunnen kijken bij mijn co-blogger Francesca die het kids culinair deed. Het was weer top, tot volgend jaar!

Zijn jullie naar Culinair Zoetermeer geweest? Of hebben jullie zoiets ook in je stad?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply