Food, News

Drink Different met Grapedistrict

18 november 2013

Grapedistrict

Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd voor een wijnproeverij van Grapedistrict in de showroom van Fonq. Dit ter gelegenheid van hun nieuwe samenwerking, de heerlijke wijnen van Grapedistrict zijn nu ook verkrijgbaar bij Fonq! Van wijn wist ik nog niet veel en Grapedistrict leek me een tof wijnhuis dus ik meldde mij gelijk aan.
Afgelopen zaterdag was het zover geen pepernoten maar een kijkje achter de schermen van een groots webwarenhuis met daarna een superleuke wijnproeverij, gezellig met een aantal andere foodbloggers. Rutger van Grapedistrict vertelde vol enthousiasme alles over de wijn, de wijnboeren en hielp de wijnfabels uit de wereld. Het was een hele leuke middag vol smaak!

Waarom Grapedistrict?
De wijnen komen rechtstreeks van de boer dus geen tussenhandel. Hierdoor zit achter elke fles een persoonlijk verhaal en kunnen zij echt originele wijnen voor scherpe prijzen aanbieden. Leuk om te weten is dat de duurste wijn uit het assortiment 20,- kost m.u.v. een aantal Champagnes! Op deze manier is een goede originele wijn voor iedereen toegankelijk en drink je niet alleen maar dezelfde soort druiven die ze in de supermarkt verkopen.
Er zijn duizenden druivensoorten en wijngebieden en Grapedistrict zoekt, proeft en kiest alleen de allerspannendste! Hun wijnen worden getest door 2 panels, 1 met professionals en 1 met klanten. Alleen als beide testpanels enthousiast zijn over een wijn komt het in hun assortiment.

De webshop van Grapedistrict is mooi en overzichtelijk. Ze hebben 9 categorieën waarin je een wijn kan zoeken die bij je past! Easy, Mellow en Rich voor wit en Blush, Smooth en Deep voor rood, liever een rosé of bubbels? Kijk dan bij Rosy en Bubbly. Naast hun webshop hebben ze ook een aantal vestigingen.

Grapedistrict

Fonq.nl
Kobaltweg 50
3542 CE Utrecht

Grapedistrict (hoofdkantoor)
Wenckebachweg 43a
1096 AK Amsterdam

Wat drinken jullie het liefst?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply