Event, Food

Foodbloggersevent 2014 + Unboxing Foodybox

10 januari 2014

Afgelopen donderdag reisde ik af naar Koog aan de Zaan voor het foodbloggersevent van Kroon op het Werk. Op mijn weg van het station naar het restaurant De Vijfde Smaak waar het ontvangst was, kwam ik langs een fabriek waar een heerlijke chocolade geur vandaan kwam. En in de verte zag je de Duyvis fabriek, een plaats vol food dus! Restaurant De Vijfde Smaak is trouwens de oudste herberg van Nederland, ze hebben de Spaanse munten uit de tachtigjarige oorlog nog liggen. Eenmaal binnen was het al aardig druk met al die kletsende foodbloggers. We kregen een lekker glaasje bubbels en Robert Kroon heette ons van harte welkom en opende het event. Met onder andere de mooie woorden dat wij foodbloggers de schrijvers van de toekomst zijn en steeds belangrijker worden voor de marketing/pr-bureau’s die gespecialiseerd zijn in eten en drinken.
Op het programma stonden drie lezingen waarvan je er 2 kon bijwonen. Smaakvol schrijven van Onno Kleyn (academie culinair schrijven), WordPress on fire van Esmée Scholten en Simone van den Berg (To Be a Blogger) en Zoekt en gij zult vinden van Robert Kroon en Thomas Valkema (Tomarkt). Zelf koos ik voor de laatste 2 en vooral de lezing over marketing en SEO was zeer interessant.
Na het leerzame gedeelte was het natuurlijk tijd om wat te eten en gezellig met elkaar te borrelen. Sabina Posthumus had 2 heerlijke soepen gemaakt waaruit we konden kiezen en er waren allemaal huisgemaakte borrelhapjes. Ook was Firma Bijten van de partij, deze had heerlijke patés waaronder een paté die geïnspireerd was op de smaak van pekingeend, super!

En toen kregen we nog een goodiebag.. nouja het was een goodiebox! Een enorme doos bomvol food producten en dat was te voelen ook aan het gewicht. De Foodybox heb ik bij thuis komst natuurlijk gelijk uitgepakt, echt zo’n kerstpakket gevoel! Kijk snel met mij mee wat er allemaal in zat.

Foodybox unboxing

Ik ben heel benieuwd naar de chutneys, zeker naar de lime & chilli chutney.

Foodybox unboxing

Een hele familie zuivelvervangers, lekker healthy! Hier zat me vriendin gelijk op te azen want zij ontbijt altijd met oats.

Foodybox unboxing

Een flinke fles jenever (iemand cocktail ideeën?) en de mooie peperolie komt altijd van pas!

Foodybox unboxing

Koffie, thee en twee non-food producten. Een design squeeze bottle en een pannenlap :P.

Foodybox unboxing

Een spannende met rum geïnjecteerde chocolade, eet rijpe mango en een Marokkaanse meal kit.

Foodybox unboxing

En jawel, een gerookte makreel! Een echte Foodybox dus en met al de prachtige producten kan ik flink aan de slag de komende tijd.

Robert bedankt voor de geweldige middag/avond en leuk om een aantal van jullie collega foodbloggers gezien en gesproken te hebben! En nu duik ik lekker de keuken in want ik heb er trek van gekregen.

Eet smakelijk alvast!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Nicole | Coco Gold 10 januari 2014 at 20:49

  Een bloggersevent in Koog aan de Zaan?! Dat had ik nooit verwacht, haha! Ik woon daar namelijk en inderdaad, het ruikt daar heerlijk naar chocolade van de Verkade fabriek. Klinkt als een heel leuk event en wat een mooie producten heb je mee naar huis gekregen! Daar kun je zeker wat leuks mee doen! :)

  • Reply Nick 10 januari 2014 at 21:30

   Oh ja klopt, ik kan me nog een hotspot artikel van jouw herinneren over de Zaanse Schans.

 • Reply Myrthe 11 januari 2014 at 02:13

  Leuk stuk en handig die foto’s! Zo lijkt het nóg veel meer, wat er allemaal in de box zat! Ik heb zelf ook nog echt geen idee wat ik met de jenever ga doen haha! Ze maken het wel bijna hip met die stokjes;-)
  Groetjes,

  Myrthe

 • Reply sonja 3 juli 2014 at 15:01

  als je nog steeds niet weet wat je met die jenever moet doen, dan zou ik hem gebruiken om krieken op te leggen.
  1 kg krieken -1 l jenever – 500 g rietsuiker
  De bokaal met heet water wassen en drogen.
  De krieken wassen en de steeltjes verwijderen.
  De bokaal vullen met afwisselend een laag krieken en een laag rietsuiker.
  Als de bokaal vol is aanvullen met de jenever.
  De bokaal hermetisch sluiten en op een frisse, donkere plaats bewaren.
  Laat de bokaal minstens 6 weken staan alvorens te gebruiken. Ikzelf laat hem altijd een jaar staan alvorens te openen. Eenmaal geopend best in de koelkast bewaren

 • Leave a Reply