Food, Foodblogswap

Foodblogswap: Arroz con Chorizo y Gambas

24 september 2013

Het is weer tijd voor een foodblog swap gerecht! Deze maand mocht ik wat maken van Handmade by Helen, de blog van Helen Spaan vol lekkere dingen. Helen is een 23 jarige pedagoge die het heerlijk vindt om te bakken en te koken. Ze probeert graag dingen uit en maakt ook vaak dingen op verzoek zoals lekkere cupcakes! Voordat ik op vakantie ging had ik alvast een keuze gemaakt maar eenmaal terug ging ik weer op haar blog kijken. En zag toen het gerecht dat ik gewoon moest kiezen! Wat een timing, ik had er gelijk super veel zin in. Het perfecte gerecht om nog even na te genieten van mijn vakantie in Spanje. Arroz con chorizo y gambas smaakte me dan ook heerlijk! En het sluit mooi aan op mijn Spaanse thema deze week. Dus ik raad jullie zeker aan dit lekkere Spaanse eenpansgerecht ook eens te proberen!

Arroz con chorizo y gambas

Benodigdheden

  • Olijfolie
  • 1 grote ui
  • 1 grote tomaat
  • 1 rode paprika
  • 200 gram Spaanse rijst (of risotto rijst)
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram chorizo
  • 450 gram gamba’s
  • 450 ml groentebouillon
  • Zout en peper
  • Peterselie

Bereidingswijze

1. Snij de paprika in stukjes. Snij ook de ui in stukjes. Doe in een pan wat olijfolie en voeg daaraan de paprika en ui toe. Laat dit 2 minuten bakken terwijl je de bouillon maakt (gebruik bouillonblokjes of maak zelf bouillon). Pers de knoflook boven de pan uit en laat dit nog zo’n 3 minuten bakken. De paprika en ui moeten zacht worden, maar niet verkleuren.

2. Snij de tomaat in stukjes en voeg dit samen met de rijst toe aan de pan. Laat dit zo’n 2 minuten pruttelen. In die tijd snij je de chorizo in kleine plakjes van zo’n halve millimeter dik.

3. Voeg de chorizo toe in de pan en roer dit goed door. Vervolgens voeg je de bouillon toe en breng je het geheel aan de kook. Wanneer het kookt zet je het vuur op middelhoog en laat je dit zo’n 15 minuten pruttelen. De rijst moet gaar zijn en niet te vochtig. Is de rijst gaar, maar nog wel te nat? Laat het dan nog even verder pruttelen.

4. Maak de gamba’s schoon. Voeg deze na de 15 minuten toe en laat dit nog zo’n 3 minuten stoven, zodat de gamba’s kunnen garen. Breng de arroz con chorizo y gambas op smaak met wat zout en peper en bestrooi het op je bord met een paar blaadjes gesneden peterselie.

Arroz con chorizo y gambas¡Que aproveche!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Maura - Yellow lemon tree 25 september 2013 at 10:15

    Oe! Lekker. Ik ga ook weer eens zelf paella maken.

  • Reply Foodblogswap: Chocolate Chip Cookies | Written by Nick 27 januari 2014 at 07:07

    […] in september vorig jaar heb ik ook al een keer van haar blog gekookt. Toen heb ik een heerlijke Spaanse schotel gemaakt. Dit keer ging ik voor wat zoets om lekker te bakken. En het zijn de chocolate chip cookies […]

  • Leave a Reply