Food, Foodblogswap

Foodblogswap: Chocoladetaart

22 april 2013

Chocoladetaart

Deze maand heb ik voor het eerst meegedaan aan de foodblogswap. Een superleuk idee voor en door foodbloggers. Als foodblogger maak je een recept naar keuze van een andere foodblog en blogt hierover, dat is het fenomeen foodblogswap. Ik heb de chocoladetaart van Foodiesign gemaakt en hij is heerlijk, vooral mijn vriendin kan er niet van afblijven! Op Anouk haar blog staan ook veel Surinaamse gerechten maar ik heb toch gekozen voor de chocoladetaart. Het was wel weer tijd om iets te maken om lekker mee te zondigen bij de thee. Benieuwd welk recept er van mijn blog gemaakt is? Kijk dan op OhMyFoodness.

Chocoladetaart

Benodigdheden

  • 600 gr. pure chocolade
  • 500 ml. kookroom
  • 500 ml. slagroom
  • 5 gelatineblaadjes
  • Chocoladecake

Chocoladetaart

Bereidingswijze

1. Pak een taartvorm. Week de gelatine en snijd de cake in dunne plakken.
2. Bedek de bodem van de taartvorm met de cake, zodat het helemaal bedekt wordt. Breek desnoods de plakken in stukjes om de gaten op te vullen.
3. Smelt de chocolade au bain-marie. En verwarm in een andere pan de kookroom (dit doe je omdat de chocolade anders gaat schiften).
4. Schenk de kookroom bij de chocolade wanneer die gesmolten is. En mix dit tot een egale massa.
5. Verwarm nu ook de slagroom en schenk dit ook bij de chocolade, roer ook dit tot een egale massa.
6. Zet het vuur uit en laat het geheel een beetje afkoelen. Voeg dan de gelatine toe en roer door tot de gelatine is opgelost.
7. Schenk het chocolademengsel in de vorm en laat de taart afkoelen. Dek het af en zet hem in de vriezer om op te stijven. De taart is klaar!

Tip
Wanneer je de chocoladetaart gaat serveren haal je hem eerst een tijdje uit de vriezer. Om mooie punten te snijden kan je een mes onder de hete kraan verhitten.

Eet smakelijk!

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply Ise 22 april 2013 at 21:27

    Dat ziet er goed uit!

  • Reply Kimberly 23 april 2013 at 06:37

    Oehh lekker zeg! Ik wil het wel eens proberen

  • Reply Anouk 23 april 2013 at 10:21

    Wauw, hij is echt fantastisch gelukt nick!

  • Reply DoorEten 23 april 2013 at 18:11

    Hmm dit lijkt me een lekkere taart, al denk ik dat ik hem nòg lekkerder zou vinden met wat fruitigs, bijvoorbeeld een laagje frambozen tussen de bodem en de vulling.
    Ik denk dat ik deze volgende week ga maken, dankjewel!

    • Reply Nick 23 april 2013 at 18:30

      Een fruitige toevoeging is zeker een goed idee! Voor de foodblogswap heb ik het originele recept aangehouden.

  • Reply Foodblogswap: zelf Hummus maken - Focus on Foodies 23 mei 2013 at 08:02

    […] zelf gemaakt. Op Written by Nick staan trouwens heel veel super lekkere recepten zoals bijvoorbeeld Chocoladetaart en Oreo Cheesecake Truffels , maar die zijn helaas lastig tarwevrij en suikervrij te maken. Hummus […]

  • Reply surinaams catering 10 oktober 2014 at 14:36

    ziet er echt heel lekker uit!

  • Reply Sara 30 juni 2015 at 11:30

    Met aardbeien is ook heel lekker. Vooral uit eigen tuin.

  • Reply Catering Wassenaar 4 november 2016 at 12:58

    Wow dat ziet er zeer smakelijk uit! Bedankt voor het delen van je recept.

  • Leave a Reply