Voor mijn 2e foodblogswap mocht ik wat maken van Fun and Food. Om eerlijk te zijn vond ik het moeilijk om iets te kiezen. Dit omdat Maaike voornamelijk fun food en eetbare cadeau’s maakt en op haar blog zet. Dus ik koos voor een lekkere hartige snack, de kaaskoekjes. Ik heb het recept een beetje aangepast vandaar ook dat het kaasstengels zijn geworden. De kaasstengels zijn makkelijk te maken en smaken heerlijk! Ze hebben een lekkere licht krokante bite.
Benodigdheden
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
- 125 gr roomkaas
- 20 gr roomboter
- 75 gr geraspte kaas
- 1 ei
- Italiaanse kruiden
- Zaden (sesamzaad, maanzaad, chia zaad, etc)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg dat de roomboter zacht is en meng deze samen met de roomkaas door het bakmeel tot het 1 geheel is.
2. Kneed daarna de geraspte kaas erdoorheen. Zorg dat de kaas goed verdeeld is.
3. Rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dikte en snijd het in repen. Vingerdikte is goed.
4. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier. Klop het ei los en bestrijk de repen met het eimengsel.
5. Strooi over alle repen wat Italiaanse kruiden en zaden. Ik heb gekozen voor chia zaad omdat ik dat nog in huis had. Zet de kaasstengels zo’n 14 minuten in de oven en ze zijn klaar!
Tip
Voor meer smaak aan de kaasstengels kan je mosterd of paprikapoeder door het deegmengsel heen doen.
Ik ben benieuwd wat Lianne van Focus on Foodies van mijn blog gemaakt heeft! En kijk alweer uit naar de volgende foodblogswap, aan wie zal ik dan gekoppeld worden?
Eet smakelijk!
7 Comments
Dit klinkt en ziet er ook weer heerlijk uit!
Mjam, looking good! Ik ben gek op kaasstengels, lijkt me echt leuk om ze een keer zelf te maken. Thanks voor de tip!
Ziet er zo goed uit! Ga ik zeker eens proberen
Dat klinkt wel heel erg lekker
Hmmm, kaasstengels! Heerlijk bij soep.
Ik ga deze van de week een keertje maken! Ik ga het recept ook op mijn blog zetten en dan doe ik even de credits naar jou, haha
Haha cool, thanks! Leuk om te horen, ik hoop dat ze lukken en je zullen smaken ;).