Foodblogswap

Foodblogswap: Kip Kerrie met Basilicum

7 juni 2014

De tijd vliegt de laatste tijd en voor ik het wist was het tijd om de foodblog swap van mei te plaatsen. Ik had me aan het begin van de maand enthousiast opgegeven, maar niet rekening gehouden met de nieuwe plotselinge uitdaging waarmee ik direct van start kon gaan. Super goed nieuws natuurlijk, maar dat samen met mijn vakantie en overige bezigheden zorgde voor wat vertraging bij mijn foodblog swap. Daarom wil ik mijn excuses maken aan Gerry en hoop ik dat haar geduld beloond wordt met het heerlijke recept dat ik koos. Ik kwam de kip kerrie met basilicum tegen bij de recepten index van haar blog ‘Gewoon Lekker Gewoon‘. En mijn Aziatische roots zeiden gelijk ‘doen!’. Dus het werd de kip kerrie met basilicum, met wat kleine aanpassingen bij de ingrediënten is het een super lekker en makkelijk gerecht geworden. Dat vol smaak zat, het pittige van de sambal, het zoete van de kokos en de basilicum combinatie smaakte super. Kook er wat rijst bij en je hebt een lekkere maaltijd voor twee!

Kip Kerrie met Basilicum

Benodigdheden

 • 250 gr kippendijen
 • 1 ui
 • 1 rode paprika
 • 2 teentjes knoflook
 • Olijfolie
 • 2 el. kerriepoeder
 • 2 volle el. santen
 • 100 ml. water
 • Scheutje sojasaus
 • 2 el. bruine basterdsuiker
 • 1 volle el. sambal (ik gebruikte een chilli garlic sambal)
 • Verse basilicum

Kip Kerrie met Basilicum

Bereidingswijze

1. Snijd de kip en paprika in blokjes en snipper de ui. Doe wat olie in de pan en bak zo’n 5 minuten de kip, ui en kerrie. Af en toe doorroeren.
2. Pers de knoflooktenen erboven uit en voeg de santen, water, sambal, soja en suiker toe. Even goed doorroeren en lekker laten sudderen voor zo’n 10 minuten.
3. Check of de kip gaar is. Zo ja, draai het vuur uit en doe wat fijngesneden basilicum door de kip kerrie. That’s it!

Selamat makan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply