Food, Foodblogswap

Foodblogswap: Kokoscake met Limoen

22 juli 2013

Het was een drukke maand maar natuurlijk heb ik weer meegedaan met de Foodblog Swap. Deze maand mocht ik iets maken van DoorEten. Een hele leuke blog van de 23-jarige, nieuwsgierige, eigenwijze Door Boerstra. Deze interieurontwerpster kookt liever omdat dat haar passie is, ze wilt de liefde voor eten delen. Zoals ze zelf mooi zegt ‘eten is emotie’. Daarnaast houdt ze net als ik van reizen en het strand. En binnenkort zie ik haar bij de Spaanse les, omdat we graag Spaans willen spreken!

Een keuze maken uit al dat lekkers was lastig. Ik had dan ook zeker meerdere recepten gemaakt als ik meer tijd had gehad. Uiteindelijk heb ik een keuze gemaakt met een doel, ik wilde iets lekkers bakken voor mijn moeders verjaardag. En toen ik de Kokoscake met limoen tegen kwam wist ik dat die het moest worden. Ik houd van kokos en was benieuwd naar de frisse toevoeging van limoen.
Het eindresultaat vond ik dan ook heerlijk en iedereen op de verjaardag ook! De kokoscake met limoen is makkelijk te maken en kost weinig tijd.

Kokoscake met Limoen

Benodigdheden

 • 245 gr. griesmeel
 • 230 gr. suiker
 • 100 gr. kokosrasp
 • 450 ml yoghurt
 • 1 zakje vanille suiker
 • 2 tl bakpoeder
 • Geraspte schil van 1 limoen
 • Sap van 1 limoen
 • Zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de yoghurt, griesmeel, kokos, suiker, vanille suiker en de bakpoeder in een kom. Doe er een snuf zout bij en voeg de limoenrasp en limoensap toe. Roer nogmaals door.
2. Vet een bak- of cakevorm in en giet het beslag erin. Bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar, tot deze goudbruin is van boven. Haal de cake uit de oven, en prik met een satéprikker in de cake om te kijken of deze gaar is van binnen. Zo ja, dan is je kokoscake met limoen klaar!

Kokoscake met Limoen

Optioneel
Wil je de cake nog wat extra zomergevoel meegeven. Warm dan 2 eetlepels water en 6 eetlepels limoensap op in een pannetje, en los er 3 eetlepels suiker in op. Prik wat gaatjes in de cake en giet het over de nog warme cake heen. Bestrooi het daarna met wat kokosrasp.

Tip
Maak je de kokoscake een dag van te voren, laat deze dan goed afkoelen en bewaar hem in aluminiumfolie op een koele plek. Niet in de koelkast. Als je hem langer wilt bewaren kan je hem ook invriezen.

Voor de Foodblog Swap maakte Marloes van ‘Kook de wereld rond’ mijn recept voor tjendol, bekijk het hier.

Eet smakelijk!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply DoorEten 22 juli 2013 at 11:10

  Ahh Nick wat heb jij er een lief verhaal van gemaakt! Zo klink ik ineens heel leuk 😛
  Fijn dat je de cake lekker vond, dat maakt me blij.

  Ik zie je bij Spaanse les! 😉

 • Reply Kimberly 22 juli 2013 at 19:00

  Het water loopt me al in de mond! Tijd om het eens te proberen

 • Reply Anna 23 juli 2013 at 10:20

  Ziet er hartstikke lekker uit!

 • Reply Michelle 27 juli 2013 at 11:19

  OMG Nick! Wat ziet dit er heerlijk uit. Ik ben echt dol op kokos. Alles wat kokos bevat moet ik proberen. Ik ga dit echt een keer uitproberen. Ik ben benieuwd. :)

 • Reply eveline 30 juli 2013 at 19:56

  ….en hij was heerlijk ! liefs en kus van je mamsje 😉

 • Reply Roos 2 februari 2015 at 09:11

  Wat een lekkere recepten staan op je blog! Deze in de lente, het zonnetje, lekker op m’n balkon.. hmm :)

 • Leave a Reply