Food, Foodblogswap

Foodblogswap: Naanpizza met Avocado & Gamba’s

23 juni 2013

Naanpizza met Avocado en Gamba's

Ziet dat er lekker uit of wat? Deze maand mocht ik een recept maken van Cécile haar blog. Deze Amsterdamse deelt graag haar culinaire inspiratie met iedereen en heeft dan ook veel overheerlijke recepten op haar blog ‘De smaak van Cécile‘ staan. Er stonden genoeg gerechten op haar site die me leuk en lekker leken om te maken. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de naanpizza met avocado, gamba’s en rucola. Een originele manier om een lekkere, gezonde pizza te maken! Wat heb ik die avond zitten smullen. De naanpizza is echt een gerecht voor in zomer en het is makkelijk te bereiden.

Benodigdheden

  • 2 naanbroden (knoflook/koriander smaak)
  • 1 avocado
  • 10 gamba’s of 2 handjes jumbo garnalen
  • 2 handjes rucola
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 tl. tomatenpuree
  • Zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe 2/3 van de tomaten, de helft van de rode peper, de knoflook en tomatenpuree in een keukenmachine en maal tot een tomatensaus. Breng op smaak met zout.
2. Snij de avocado in partjes en halveer de overgebleven tomaatjes. Doe de naanbroden 5 minuten in de oven.
3. Maak de gamba’s schoon en bak ze in een pan. Haal de naanbroden uit de oven.
4. Beleg de naanbroden met de tomatensaus en zet ze vervolgens nog 5 minuten in de oven. Zet de oven op grillstand.
5. Haal de naanbroden uit de oven en verdeel de avocado, garnalen en tomaatjes er over heen. Garneer met rucola en klaar is de naanpizza!

Tip
Naanbroden zijn gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt.

Caroline maakte deze maand mijn zalmtartaar recept voor de Foodblog Swap. Bekijk het op Caroline’s Blog.

Eet Smakelijk!

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply Nicole 23 juni 2013 at 13:08

    Ook al ben ik helemaal geen fan van garnalen, ik vind ze er altijd zo lekker uit zien, haha! Het staat heel mooi op foto’s vind ik en dit vind ik er dan ook weer heeerlijk uit zien.

    • Reply Nick 23 juni 2013 at 13:59

      Je weet niet wat je mist, haha!

  • Reply Angelina 23 juni 2013 at 21:09

    Ohh dit ziet er weer heerlijk uit!!

  • Reply Foodblogswap: focaccia | De smaak van Cécile 24 juni 2013 at 19:48

    […] van Written by Nick maakte deze foodblogswap mijn Naanpizza’s met avocado en […]

  • Reply Tara 24 juni 2013 at 23:54

    Ohhh ziet er heerlijk uit! Ik hou van avocado, garnalen en naanbrood! Goeie dit, en wat grappig zeg dat foodswappen :) xx

    • Reply Nick 25 juni 2013 at 14:40

      Leuk hé! Aankomende maand ga ik helaas niet meedoen omdat ik het druk heb met de lancering van een ander tof project 😀 xx

  • Reply Lianne - Focus on Foodies 25 juni 2013 at 17:45

    Oeh dat ziet er lekker uit! En zoals je zegt is het eigenlijk heel simpel. Even dat naan brood voor iets zonder tarwe vervangen, maar dit recept ga ik binnenkort zeker eens proberen.

  • Leave a Reply