Food, Foodblogswap

Foodblogswap: Quiche met Ham, Tomaat & Paprika

26 augustus 2013

Het is weer einde van de maand, tijd voor de Foodblog Swap! Deze maand mocht ik wat lekkers maken van Daisy haar blog genaamd Lekker Happen. Daisy, de happer, heeft een grote interesse in lekker eten en het bereiden ervan. Ze is dol op vlees en houdt van nieuwe gerechten ontdekken. Haar blog staat vol lekkere en makkelijke recepten!
Mijn keuze was deze keer redelijk snel gemaakt. Een paar dagen voor ik wist dat ik van Lekker Happen mocht koken, had ik het met mijn vriendin erover dat ik weer eens een quiche wilde maken. En op Lekker Happen staan er 3! Dus het werd de quiche met broccoli, tomaat en paprika. Ik heb het recept een klein beetje aangepast omdat wij niet van broccoli houden, deze heb ik dan ook weggelaten en vervangen door blokjes ham. De quiche rook en smaakte heerlijk, dit gerecht is zeker voor herhaling vatbaar!

Quiche

Benodigdheden

  • 1 rode paprika
  • 8 trostomaten
  • 1 ui
  • 100 gr. hamblokjes
  • 200 ml crème fraîche
  • 4 eieren
  • 6 à 7 plakjes bladerdeeg
  • Olijfolie
  • Mozzarella
  • Geraspte kaas
  • Italiaanse kruiden
  • Peper
  • Zout
  • Paprikapoeder

Bereidingswijze

1. Ontdooi de bladerdeeg plakjes en verwarm de oven op 200 °C.
2. Snij de paprika en ui in stukjes. Halveer de kerstomaatjes en snij de mozzarella in stukjes.
3. Doe een beetje olijfolie in de pan om de paprika en ui kort te wokken. Meng ondertussen in een kom de crème fraîche, eieren, peper, zout en paprikapoeder.
4. Bekleed het bakblik met de bladerdeeg plakjes.
5. Doe alle groenten in de bakvorm. Giet het eiermengsel eroverheen en kruid het geheel af met Italiaanse kruiden. Leg er stukjes mozzarella op en strooi er een laagje geraspte kaas overheen.
6. Zet de quiche midden in de oven voor 50 minuten en klaar!

Wij aten het als avondmaal met een salade erbij. En met het stuk wat over was hebben we de volgende dag geluncht.

Benieuwd welk gerecht Iris van mijn blog heeft gemaakt, kijk dan op Eten met Iris.

Eet smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Lekker Happen 26 augustus 2013 at 10:53

    Aha de quiche was het dus geworden! Leuk! Ik ben blij dat het jullie smaakte.

  • Leave a Reply