Food, Foodblogswap

Foodblogswap: Sambal Goreng Telor

31 maart 2014

Afgelopen maand heb ik weer deelgenomen aan de foodblog swap en mocht wat maken van Carry haar blog genaamd Carry’s Kitchen. Toen ik het recept voor sambal goreng telor zag wist ik het gelijk, die wordt het! Ik was benieuwd hoe dit recept zou smaken want het zag er goed uit. Zelf heb ik al vaker sambal goreng telor gemaakt, en net als bij vele Indische recepten, gewoon op gevoel met een (familie) receptuur als richtlijn. En ik moet zeggen deze pittige eieren smaakte me goed, de “saus” was erg lekker. Dus zeker een aanrader om mee te beginnen voor de Indische keuken.

Sambal Goreng Telor

Benodigdheden (2 à 4 pers.)

  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 el. sambal
  • 1 el. rietsuiker
  • Olijfolie
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Half blik kokosmelk
  • 4 eieren
  • Halve rode peper

Bereidingswijze

1. Kook alvast de eieren hard. Snipper het ui en snij de knoflook fijn. Doe vervolgens wat olijfolie in de pan en voeg de ui, knoflook, sambal, suiker en gemberpoeder toe.
2. Fruit het mengsel aan op een laag vuurtje en doe de tomatenpuree erdoorheen. Voeg nu de kokosmelk al roerend toe.
3. Snij de rode peper in stukje en strooi het over het geheel. Ondertussen zijn je eieren wel klaar. Even pellen en door de midden snijden waarna je ze in de saus legt. Nu laat je het geheel zo’n 10 minuten staan op het vuur tot de saus iets is ingekookt.
4. Als de saus mooi ingedikt is kan je de sambal goreng telor serveren.

Sambal Goreng Telor

Tip
Proef tussendoor, mocht je de saus te pittig vinden, voeg dan nog wat suiker toe voordat je het gaat inkoken.

Ik at dit gerecht met wat nasi en rendang. Meer Indische recepten vind je hier zoals sambal badjak, klepon en pepesan.

Selamat makan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply