Food, Foodblogswap

Foodblogswap: Tortilla Pannetje

28 oktober 2013

Tortilla Pannetje

Deze maand mocht ik van de leuke blog In My Red Kitchen koken! De food blog van Ellen, die jarenlang in Amsterdam heeft gewoond en nu er op los kookt in het zonnige Los Angeles. Met haar grote liefde voor koken en eten verveeld ze zich geen moment in de Verenigde Staten. En het allerleukste is dat ze haar gerechtjes zo mooi mogelijk op de foto wilt zetten en om dat te bereiken de hele boel verbouwd tot een fotostudio! Ik zie dan ook regelmatig de heerlijkste dingen voor bij komen en ga zeker vaker wat maken van haar blog. Oh en die red kitchen heeft ze achterlaten in Amsterdam, daarvoor in de plaats heeft ze nu wel het prachtige LA!
Na een tijd rond gesnuffeld te hebben in haar recepten, heb ik uiteindelijk gekozen voor een Mexican dish. Want “we love Mexican food” in dit huis! Het is het tortilla pannetje geworden en ik heb hem ondertussen al 2 x gemaakt. Eerst voor ons zelf en een keer voor een Mexican dinner met vrienden. Het tortilla pannetje is een heerlijk gerecht en iedereen heeft zitten smullen! Zeker een aanrader.

Benodigdheden

  • Peperolie
  • 200 gr. rundergehakt
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl. chilipoeder
  • 1 el. korianderpoeder
  • 2 el. bloem
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 tomaten (of een handvol cherrytomaten)
  • 150 gr. maïs
  • 150 gr. kidneybonen
  • 3 tortilla’s in repen gesneden
  • 100 gr. geraspte kaas
  • Handje verse koriander

Tortilla Pannetje

Bereidingswijze

1. Verhit de olie in de pan en bak het gehakt bruin. Haal het gehakt uit de pan en zet het even opzij in een kom. Snipper ondertussen de uien en snij de knoflook fijn.
2. Bak in dezelfde pan de uien met de knoflook, chilipoeder en korianderpoeder glazig. Voeg vervolgens de bloem toe en roer een minuutje door.
3. Voeg de tomatenblokjes toe en vul het lege blik met water en voeg dat ook toe. Roer goed door. Laat de saus wat dikker worden dit duurt ongeveer 5 minuten. Af en toe doorroeren.
4. Verwarm alvast de grill van de oven op de hoogste stand.
5. Voeg nu het gebakken gehakt, de verse tomaten, maïs en kidneybonen toe en roer goed door.
6. Snij de tortilla’s in repen en voeg dit samen met de kaas toe aan de pan, hou nog wat geraspte kaas achter.
7. Laat de tortilla’s zacht worden en roer af en toe door. Strooi daarna de geraspte kaas over het geheel en zet het onder de grill van de oven.
8. Na zo’n 4 minuutjes is de kaas wel gesmolten en kan je de pan eruit halen. Bestrooi met wat verse koriander en klaar is het tortilla pannetje!

Tip
Geen pan die in de oven kan? Sla dan dat gedeelte over of schenk het geheel in een ovenschaal. Eet het tortilla pannetje lekker samen met nacho’s en guacamole!

Eet smakelijk!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Maura - YLT 28 oktober 2013 at 21:04

    Mooie foto! Op in my red kitchen staan echt lekkere Amerikaanse recepten he :) vooral ook leuk die mexicaanse invloeden.

    • Reply Ellen 29 oktober 2013 at 23:51

      Haha, leuk te lezen Maura 😉
      Ik heb afgelopen weekend nog een goeie tip gekregen van een écht Mexicaans restaurant hier, kan niet wachten om het uit te proberen zodat ik weer nieuwe inspiratie krijg :)

      Nick, leuk om te zien dat je dit recept hebt gekozen. Lekker hè? Ik zal het binnenkort ook weer eens maken :) En ook leuk om te lezen dat je het al 2x gemaakt is, dat zijn de betere recepten!

  • Reply Havermout pannenkoekjes | in my Red Kitchen 29 oktober 2013 at 17:23

    […] Nick van Written by Nick moest deze maand iets maken van inmyredkitchen.nl. Hij koos het recept voor mijn tortilla pannetje. Leuk om te lezen dat hij het inmiddels al twee keer op tafel heeft gezet! […]

  • Reply Farah 31 oktober 2013 at 13:26

    Ziet er echt heerlijk uit! Zal vast lekker zijn geweest :D.

  • Leave a Reply