Food, Personal

Foodies Koken Samen + Recept

18 december 2014

Eind vorige maand was het dan zover, 12 foodbloggers namen in Amsterdam Keizer Culinair over met een gezamenlijk doel! Eten, praten over eten, het bereiden van eten, genieten van eten en natuurlijk het fotograferen van eten want we blijven foodbloggers. Nog steeds vind ik dat één van de leukste aspecten van het bloggen, mensen leren kennen met dezelfde passie, nieuwe vriendschappen die ontstaan door het samen koken en eten. Daarom vond ik dit ook een super leuk en gezellig initiatief van fellow foodies Vanessa en Diane! Het lijkt me super als wij foodbloggers dit vaker onder elkaar organiseren en niet elkaar alleen maar in real life zien tijdens evenementen en perspresentaties.

Foodies Koken Samen

Foodies Koken Samen

De ladies hadden mooie ingrediënten ingekocht zodat we in groepjes een heerlijke Italiaanse 6-gangen-lunch konden maken. We kregen alleen een richtlijn en verder konden we zelf bepalen wat voor gerecht we met de ingrediënten maakte. Tof om te doen en te zien wat iedereen voor lekkers bedacht en bereidden. Zelf had ik de pasta en besloot ik samen met Danielle en Judith om een ravioli te maken met Italiaanse worst en tomatensaus. Denise maakte samen met Justine voor het eerst gnocchi! Een heel karwei, maar the girls did it en het was om te smullen.

Foodies Koken Samen

Na deze awesome dag doken Denise en ik nog even de stad in voor wat shoppings (nu we toch in A’dam waren!) en genoten we stiekem van een patatje en een kaassoufflé in de trein terug naar huis. 😉

Hieronder het recept van de ravioli, een leuk voor- of tussengerecht voor tijdens het kerstdiner!

Ravioli Foodies Koken Samen

Benodigdheden (8 – 12 pers.)

Ravioli:

  • 500 gr bloem
  • 250 ml water
  • 1 el olijfolie
  • 1 grote worst
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1/2 Spaanse peper
  • 2 tl paprikapoeder
  • 75 gr Parmezaanse kaas
  • Zout
  • Peper
  • 1 ei

Saus:

  • 500 gr tomatenpassata
  • 1/2 worst
  • 2 tomaten
  • Oregano
  • Paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

1. Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje en schenk hier het water en de olijfolie in. Kneed het geheel tot je een deeg hebt. Bestuif je werkblad met bloem en rol hier het deeg op uit. Draai iedere keer een kwartslag tijdens het uitrollen. Uiteindelijk moet je deeg ongeveer 3 à 4 mm dik zijn.
2. Snij nu het ui, de knoflook en rode peper in fijne stukjes. Haal het vlees uit de worst en snij wanneer nodig dit nog wat fijner tot je een soort gehakt hebt. Breng het vlees op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Fruit nu de ui, knoflook en rode peper aan met wat olijfolie in de pan. Voeg het vlees toe en bak dit rul.
3. Ondertussen snij je een gelijk aantal vierkantjes uit je deeg (de grootte van je vierkant wordt de grootte van je ravioli, houd hier rekening mee). Je kunt ze natuurlijk ook in een leuk vormpje uitsteken! Rasp alvast de Parmezaanse kaas en voeg dit aan je rul gebakken vleesmengsel toe, dit is de vulling.
4. Doe op de helft van het aantal vierkantjes een kleine hoeveelheid van het vleesmengsel. Zorg dat de randen vrij blijven en smeer deze in met een geklutst ei zodat je dadelijk de ravioli kan dichten. Leg nu de andere pasta-vierkantjes erop en druk voorzichtig aan, heb je dit bij alle gedaan dan kan je ze allemaal gaan sealen met een vork. Dus doe randen goed dicht drukken met de vork, krijg je nog een leuk randje ook!
5. Zet een pan water op met zout en breng deze aan de kook.
6. Ondertussen maak je de saus. Haal de worst weer leeg en bak deze rul in een pan met olijfolie. Breng het vlees op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Voeg de tomaten, passata en oregano toe en roer het geheel door elkaar. Laat de saus even lekker pruttelen op een laag vuurtje.
7. Kook de ravioli’s ongeveer 4 à 5 minuten totdat ze boven komen drijven. Serveer ze op een bord met de tomatensaus, nog wat geraspte kaas eroverheen een blaadje basilicum en klaar! Ook lekker met wat rucola erbij. :)

Eet smakelijk!

Wil je nog meer foto’s van de gezellige foodies koken samen dag zien? Kijk dan op Instagram onder #foodieskokensamen.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Vanessa 19 december 2014 at 20:22

    Aah leuk stuk! Krijg er weer zin in!! Mmmm en lekker dat t was

  • Reply Mariska 6 januari 2017 at 13:25

    Ziet er heerlijk uit! Leuk stuk om te lezen en door de foto’s krijg ik heel veel zin om deze ravioli eens te maken! Thanks voor de leuke post.

    Groetjes,
    Mariska van Mylocals

  • Laat een reactie achter bij Vanessa Cancel Reply