Food

Haring & Oesters in Scheveningen

19 juni 2014

Scheveningen

Vorige week was een week vol eten uit de zee! Het begon op de zonnige woensdag, na een ochtend werken ging ik naar het Haring Event in Scheveningen. Hier werd bij de visafslag het eerste vaatje nieuwe haring geveild met al het feestelijke eromheen. Vooraf ben ik eerst lekker een stukje gaan lopen over de boulevard (het was echt heerlijk weer) en heb ik wat gedronken aan het strand, ik hou van de zee!
Eenmaal aangekomen bij de visafslag werd ik hartelijk verwelkomd op de rode loper door een aantal dames in klederdracht.

Nieuwe Haring Event 2014Bron: Nederlands Visbureau

Nieuwe Haring Event 2014

De rest van het event was helaas binnen in de donkere hal van de visafslag maar dit mocht de pret zeker niet drukken. Al snel had ik een aantal collega bloggers gevonden en werd het een gezellige boel. Na mijn eerste wijntje ontdekte ik de cocktails, die echt goddelijk waren! Toen was het tijd voor het officiële gedeelte het goede doel, het eerste vaatje, het testpanel en de veiling van het eerste vaatje. Dit werd gedaan door Manuëla Kemp en een veilingmeester. Uiteindelijk ging de Makro ervandoor met het vaatje, deze bracht overigens 56.500 euro op voor het goede doel. Zelf eet ik trouwens graag haring en na het proeven van de nieuwe haring 2014 werd ik heel blij, hij is echt heerlijk vet (lees lekker)!
Kortom een heel spektakel met als toffe extra topchefs Julius Jaspers en Alain Caron aan het werk zien, spreken en hun haringcreaties proeven onder het genot van heerlijke cocktails!

Nieuwe Haring Event 2014

Nieuwe Haring Event 2014Popcorn met nori, smaakte echt lekker!

Nieuwe Haring Event 2014

Nieuwe Haring Event 2014

Nieuwe Haring Event 2014

Hieronder een leuke sfeerimpressie van het Haring Event:

Ondertussen is de nieuwe haring al een week verkrijgbaar, heb jij hem al geproefd? Alsof ik die woensdag nog niet genoeg haring had gegeten, at ik de dag erna weer haring bij de lunch en bij mijn schoonouders.

Oceans Beachhouse

Zaterdag moest ik eerst de hele dag werken in Den Haag dus had ik die dag ervoor besloten om samen met mijn vriendin naar de Grand Opening van Oceans Beachhouse in Scheveningen te gaan. Ik schreef al eerder over hun andere locatie Oceans Square.
Na mijn werk pakte we de tram en gingen we naar Scheveningen, wederom was het heerlijk zonnig. Eenmaal aangekomen kregen we gelijk een wijntje waarna we de rest van de avond verwend werden met oesters, gamba’s en andere kleine vishapjes. Vooral de oesters met wodka en tabasco vielen bij ons goed in de smaak, de oestergirl had dat ook snel door en wist gelijk wat ze moest maken wanneer ze langs ons kwam. 😉 Ook was collega blogger Vanessa (Culinessa) er met haar vriend die gezellig meededen met de oesters!

Oceans Beachhouse

Oceans Beachhouse Oceans Beachhouse Oceans Beachhouse Oceans Beachhouse

Wat is jullie favoriete seafood?

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Bianca 19 juni 2014 at 12:16

    Dat ziet er echt super uit! Jammer dat de leukste events altijd zo ver weg zijn voor mij!

    • Reply Nick 20 juni 2014 at 10:09

      Voor mij was het eindelijk een keer vlakbij huis! Naar het haring event reed trouwens een bus speciaal voor bloggers uit Amsterdam en Utrecht.

    Leave a Reply