Food

Healthy Recept: Vegetarische Lasagne

3 maart 2013

Lasagne

Als ik zeg BodieBoost weet je vast waar ik het over heb. De door Charlotte Willems ontwikkelde afslankmethode die gemakkelijk te volgen is en waarbij snoepen mag! Ook mijn vriendin is nu 4 weken fanatiek bezig en met het avondeten doe ik mee. Vandaag hebben we de vegetarische lasagne gegeten, met wel een paar wijzigingen in het recept omdat we andere groentes over hadden deze week. Gelukkig heb je die vrijheid gewoon. Hieronder het aangepaste recept voor twee personen.

Benodigdheden

  • 9 lasagnevellen
  • 500 gr tomatensaus
  • 2 knoflooktenen
  • 1 paprika
  • halve courgette
  • half bakje champignons
  • 1 ui
  • 250 gr verse spinazie
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • handje geraspte kaas
  • zwarte peper

Lasagne

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220°C. Zet een pan met water op en kook de lasagnevellen voor (5 minuten). Snij nu de paprika, courgette, champignons, ui en knoflook in kleine stukjes. Doe wat olijfolie in de pan en bak de groentes zo’n 2 minuten op hoog vuur. Breng het op smaak met Italiaanse kruiden.
2. Wok vervolgens de spinazie in een scheut olijfolie tot alles geslonken is. Zet een ovenschaal klaar.
3. Schenk eerst een dunne laag tomatensaus in de schaal. Leg daar de eerste 3 lasagnevellen op. Verdeel op de vellen wat groentes en spinazie en schenk weer wat tomatensaus eroverheen. Hierop leg je weer 3 vellen waar je groente, spinazie en saus op doet. Leg nu de laatste 3 vellen erop en doe er een klein beetje tomatensaus overheen, doe er de overige groente op. Verdeel wat geraspte kaas eroverheen en maak het op smaak met zwarte peper.
4. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven en je bent klaar.

Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply