Food, Lifestyle

Hemelse Chocolade van The Chocolate Line

3 januari 2014

the chocolate line

Afgelopen kerst heb ik deels gevierd in Zeeuws-Vlaanderen en daar hoorde natuurlijk een middagje Brugge bij. Helaas zat het weer niet mee maar dat mocht de pret niet drukken. Ik hou van dat bourgondische leven daar en geniet er dan ook volop van wanneer ik er ben! Van te voren had ik al even gekeken waar de chocolaterie van Dominique Persoone zat want ik wist dat hij ook ergens in Brugge een zaakje heeft. Gelukkig zit The Chocolate Line midden in de stad dus kon ik er makkelijk heen. En ja hoor al binnen no time kwam ik het kleine zaakje tegen. Een chocoladebruine winkel vol heerlijke creaties, van een chocolade lipstick tot een reep in samenwerking met Sergio Herman. Dominique staat bekend om zijn spannende, swingende en verrassende chocoladecreaties die je chocolade-ervaring doet verbreden en je verwachtingspatroon doet choqueren! Dus naast wat kerstcadeau’s heb ik ook een mooi doosje vol meegenomen voor thuis.

the chocolate line

the chocolate line

the chocolate line

De Green Tokyo gemaakt van een bittere ganache en marsepein van Japanse wasabi. Een super goede en lekkere combinatie, je proeft echt de wasabi maar niet te sterk.

the chocolate line

De Manon Nougatine gemaakt van slagroom met Irish coffee en stukjes krokante nougatine. Deze heb ik nog niet geproefd. Wel heb ik de Marrakech, Earl grey en een tijdelijke smaak geproefd. Ook deze waren superlekker en het verrast me hoe goed je de Earl Grey thee proeft en dat de Marrakech echt naar o.a. verse natuurlijke munt smaakt (niet zo’n sterke tandpasta smaak wat je wel eens hebt als iets munt smaak heeft)!
Binnenkort maar snel nog een paar van die heerlijke smaak explosies proeven. En als ik richting Brugge of Antwerpen ga, neem ik zeker weer een doosje mee!

Chocolate is Rock’n’Roll!

The Chocolate-Line Brugge
Simon Stevinplein 19
8000 Brugge België

The Chocolate-Line Antwerpen
Paleis op de meir 50
2000 Antwerpen Belgium

The Chocolate-Line Factory
Vaartstraat 75
8000 Sint-Pieters Brugge

Website: http://www.thechocolateline.be/

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Dina 4 januari 2014 at 18:46

    Ziet er leuk uit allemaal zeg! Lekkerrrr.

  • Reply Sara 6 mei 2014 at 15:55

    Ik moet er gauw eens langs geloof ik.

  • Leave a Reply