Lifestyle, Travel

Hotspot: Café de Las Horas

26 september 2013

Op vakantie en dan vooral in Spanje vind ik het altijd leuk om zelf café’s en restaurantjes te ontdekken. Beetje afdwalen van de hoofdstraten en paden en al die leuke, gezellige, vaak smalle straatjes in duiken. En zo ontdekte ik in Valencia vlakbij Plaza de la Virgin Café de Las Horas. Verstopt in een zijstraatje van het plein. Jammer dat ik Las Horas pas aan het eind tegen kwam anders was ik er nog vaker langs gegaan!

cafe de las horas

Café de Las Horas is een heerlijke plek om even bij te komen van een stadswandeling of om gezellig een drankje te doen ‘s avonds. Op het terras buiten in de schaduw zit je heerlijk met zo af en toe een lekker verkoelend briesje. Binnen ziet het er ook super uit! Een oud Spaans extravagant gebeuren met veel goud, bloemen en mozaïek. Grote spiegels met sinaasappelen ervoor, meubilair dat overal vandaan gesprokkeld is in barok style en het klopt nog allemaal ook. Heel sfeervol, romantisch en gezellig!

cafe de las horas

En het is er nooit saai, de eigenaar organiseert regelmatig leuke dingen! Van live muziek en films tot bakwedstrijden en modeshows. Verder is het ook een geschikt café om alleen te zitten met een drankje en een goed boek. En de kaart sluit helemaal aan op het café, wat dacht je van thee gemixt met cava als cocktail? Mijn vriendin bestelde een keer thee en we zagen toen de uitgebreide thee kaart met de meest lekkere losse theeën! Verder serveren ze zo’n beetje alles dus voor een speciaal thee’tje of een lekkere cocktail, Café de Las Horas.

cafe de las horas

Wanneer je in Valencia bent, raad ik je zeker aan de lokale cocktail Agua de Valencia te bestellen. Agua de Valencia wordt door heel Valencia geschonken maar de versie van Las Horas is befaamd. De cocktial is trouwens niet zo onschuldig als de naam doet klinken! 😉

Café de las Horas, Calle del Conde de Almodóvar (zijstraatje van Plaze de la Virgin), Valencia.

Hasta luego!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Maura - YLT 26 september 2013 at 21:11

    Ha Nick, zo leuk om al die hotspots van Valencia te lezen. Krijg echt heimwee, maar goede reden om weer eens terug te gaan. Echt zo’n leuke stad :) Leuk je in het echt ontmoet te hebben! Was het toetje nog lekker?

  • Reply Imfashionstoned 27 september 2013 at 16:22

    Waaauw heerlijk zeg! Ik ben benieuwd naar je volgende post 😉

  • Leave a Reply