Food, Hotspot

Hotspot: Delice Delikatessen

10 april 2014

Vanaf het eerste moment dat ik in New Babylon Den Haag kwam voor me werk viel me een heel leuk en tof uitziend delicatessen winkeltje op. Het duurde dan ook niet heel lang voordat ik hier een keer naar binnen liep en wat ging rondsnuffelen! Sindsdien is Delice Delikatessen één van mijn favoriete winkeltjes om leuke, lekkere en unieke producten te halen. Zoals ze het zelf al zeggen “a celebration of great taste” en dat is het zeker!

Delice is een internationale gourmet food retailer en is gevestigd in een luxe shopping mall genaamd New Babylon. Deze locatie hebben zij zelf uitgekozen voor de opening van hun eerste flagshipstore. Het assortiment bestaat uit alleen de allerfijnste producten, die allemaal afkomstig zijn vanuit Europa. Zo verkopen ze nougat uit La Provence, 100-jarige in verschillende houtvaten gerijpte Aceto Balsamico en truffelpasta’s. Door het unieke authentieke keuken store design, het mooie product assortiment en hun high-end customer experience werd Delice Delikatessen vorig jaar genomineerd voor de Global RLI Awards in Londen in de categorie Rising Star.

Delice Delikatessen

Store design
Food belongs in the kitchen, that´s why we sell it there“, zegt Bastian Jendral de grondlegger van Delice. En daar heeft hij helemaal gelijk in want de uitstraling van de winkel is echt fantatisch! Een Engelse oven, keramieken wasbak, prachtige vloer en het keukeneiland geven invulling aan de authentieke keuken look en stralen dan ook een keuken uit waarin wordt gekookt met eerlijke en echte producten. Delice nodigt je met de stoere stoelen en gezellige tafeltjes ook erg uit om een lekker kopje thee met een hapje te doen!

Gourmet product assortiment
Het mooie en exclusieve assortiment bestaat uit meer dan 700 persoonlijk geselecteerde producten uit Europa, allen met een eigen verhaal. Delice haar inkopers liepen over de velden, bekeken het productie proces en proefden elk product eerst zelf voordat het in de winkel kwam. Van antipasti tot marmelade, elk product is uniek. Al deze producten moeten voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen wat betreft afwezigheid van stabilisatoren, chemische toevoegingen en verdikkingsmiddelen.

Delice Delikatessen

De beleving
De proeverijen, een petit café met exclusieve lekkernijen en muziek uit de jaren ’50. Dit alles draagt bij aan een high-end customer experience. Daarnaast kan je bij Delice Delikatessen naar hartenlust proeven en de medewerkers kennen het verhaal achter elk product en bieden een perfecte service door bijvoorbeeld speciaal voor jou een prachtige gift basket samen te stellen. Zelfs een kleine chocoladereep pakken ze graag mooi voor je in! Zo heb ik hier al verschillende heerlijke cadeautjes gekocht.

Zoals je al aan de naam ziet komt Delice Delikatessen oorspronkelijk uit Duitsland, ze zijn gestart in München in 2012. En sinds eind vorig jaar kunnen wij ook hier in Nederland genieten van al dat lekkers! Ik werk erboven en af en toe komen de meest heerlijke luchten langs waarvan ik helemaal ga watertanden. Dus ben je een keer in Den Haag ga dan zeker even langs Delice om rond te snuffelen! Hieronder nog een mooi sfeerfilmpje van de shop.

Delice Delikatessen
New Babylon Den Haag (naast Centraal Station)
Anna van Buerenplein 48
2595 DA Den Haag
Tel: 070-3815642

Kennen jullie Delice Delikatessen al?

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Juliette 10 april 2014 at 18:30

    Het interieur van deze winkel is prachtig! Volgens mij vindt je daar heerlijke dingen..

    • Reply Nick 10 april 2014 at 20:22

      Ja hé, echt mooi! Klopt, 1 van mijn favorieten is de licht gezouten pure chocolade.

    Leave a Reply