Hotspot, Lifestyle

Hotspot: Restaurant Karakter

4 oktober 2013

Restaurant Karakter

Restaurant Karakter

Restaurant Karakter

Restaurant Karakter

Restaurant Karakter

Restaurant Karakter

Vorige week donderdag was ik uitgenodigd om de jaren 20 culinair te ervaren in restaurant Karakter. Het restaurant is gevestigd in het Westelijk Handelsterrein te Rotterdam. Een mooi oud pand wat vroeger functioneerde als pakhuis en wat niet plat gebombardeerd is in de 2e wereld oorlog. Hierdoor kun je nog veel karakteristieke kenmerken terug vinden die in tact zijn gebleven.

Pety Breugem en Nathan Vermunt zijn de eigenaars en chefkoks van Karakter. En deze herfst hebben zij de jaren 20 als thema gekozen wat ook super aansluit op het interieur en de sfeer van het restaurant. Het eten is zeer smaakvol en in balans. Ze werken dan ook met verse, duurzame en lokale producten. Ook is er nagedacht over de opmaak van de borden, buiten het feit dat er mooi uitziet zijn alle ingrediënten zowel los als gezamenlijk te proeven.

Het bedienend personeel is ook top in Karakter, je voelt je echt gast! Ze zijn vriendelijk en hebben veel kennis. De sommelier verteld met veel enthousiasme en plezier over de wijnen en waarom de wijn bij het gerecht past. Ook weet hij veel te vertellen over de gerechten en ingrediënten. Kortom een echte aanrader voor een heerlijke avond!

Je hebt de keuze uit een drie-, vier- of vijf gangen menu voor €32,50, €39,50 of €45,50.

Restaurant Karakter
Van Vollenhovenstraat 15 (pakhuis 24)
3016 BE Rotterdam
010 737 00 39 | info@restaurantkarakter.com

Geopend op dinsdag t/m vrijdag vanaf 12:00 uur en zaterdag vanaf 18:00 uur.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Nicole 4 oktober 2013 at 08:18

    Wauw, wat een gave foto’s! Dat eten ziet er echt geweldig uit, zo prachtig opgemaakt! Ik was ook uitgenodigd, maar ik kon helaas niet komen :(

  • Reply Oer-Hollandse gerechten met een twist bij Karakter | Written by Nick 8 september 2014 at 10:08

    […] jaar schreef ik ook al een keer over dit mooie restaurant in het Westelijk Handelsterrein. Toen at ik een overheerlijk menu in jaren 60 stijl. Dit smaakte […]

  • Leave a Reply