Food, Travel

Hotspot: Texelse Bierbrouwerij

6 mei 2013

Texelse Bierbrouwerij

Wanneer je op Texel bent is een bezoek aan de Texelse Bierbrouwerij zeker een must! Deze ambachtelijke brouwerij brouwt de speciaalbieren met grote passie, wat je ook terug hoort in hun verhalen. De laatste jaren is de brouwerij flink gegroeid doordat er steeds meer vraag naar het Texelse bier is. Ze leveren dan ook door heel Nederland. De speciaalbieren zijn erkend als een echt Texels product. Het wordt dan ook gebrouwen met natuurlijke grondstoffen van het eiland zelf.
De Texelse Bierbrouwerij kan je 5 dagen in de week bezoeken. Ze organiseren leuke rondleidingen door de hele brouwerij heen. En in het proeflokaal kan je heerlijk genieten van een bierproeverij. Want het eindresultaat moet natuurlijk wel geproefd worden! Ook kan je de speciaalbieren kopen in de shop en gezellig drinken aan de bar of lekker buiten in de zon.
Of je nou van blond, donker, wit of bock bier houdt, de Texelse Bierbrouwerij heeft het allemaal! Een echte aanrader voor iedereen.

Texelse Bierbrouwerij

Texelse Bierbrouwerij

Texelse Bierbrouwerij

Texelse Bierbrouwerij

Texelse Bierbrouwerij

Texelse Bierbrouwerij

Texelse Bierbrouwerij

Het donkere witbier ‘Texels Skuumkoppe’ is denk ik wel het meest gedronken en bekende bier op het eiland. Het biertje bevat 6% alcohol en heeft een volle, romige smaak. Mijn favoriet van de proeverij is de ‘Texels Goudkoppe’. Een hoppig blond bier met 6% alcohol. Dit speciaalbier heeft een vol romige smaak en een zacht bittere afdronk. Met zijn mooie goudgele kleur doet hij zijn naam eer aan. Een heerlijke dorstlesser.

Texelse Bierbrouwerij BV
Schilderweg 214b
1792 CK Oudeschild – Texel
Brouwerij: 0222-320325
Proeflokaal: 0222-313229

Zo-Ma gesloten voor bezoekers.

En nu heb ik zin in een lekker koud biertje!

Proost!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Kimberly 6 mei 2013 at 16:12

    Leuk om te lezen! Lijkt me wel gaaf om een keertje te bezoeken

  • Reply Travel: Texel | Written by Nick 13 mei 2013 at 06:30

    […] Hieronder zie je een aantal sfeerfoto’s van mijn vakantie op Texel en voor de foto’s van de Bierbrouwerij kijk je hier. […]

  • Leave a Reply