DIY

How to Carve a Pumpkin

29 oktober 2013

how to carve a pumpkin

Het kost wat kracht en tijd maar het eindresultaat ziet er dan ook geweldig uit! Een echte Halloween pompoen, maak hem nu zelf in 5 stappen.

1. Je begint met de opening om de pompoen uit te hollen. Wil je er een kaarsje in gaan zetten maak deze dan aan de boven kant, ga je elektrisch licht gebruiken maak het gat aan de achter of onder kant zodat je het snoer niet ziet. Het leukste is als je het gat zo snijdt dat het een dekseltje is die je terug erop kan zetten.

how to carve a pumpkin

2. Nu het dekseltje eraf is kan je beginnen de pompoen uit te hollen. Gebruik hiervoor een grote lepel of pompoenschepje. Haal eerst de zaden eruit en begin dan het vruchtvlees eruit te schrapen. Hiervoor heb je best wat kracht nodig! Bewaar het vruchtvlees en de zaden, hier kan je wat lekkers van maken zoals pompoensoep en geroosterde pompoenpitten.

how to carve a pumpkin

3. Nu de pompoen mooi uitgehold is kan je het ontwerp op de pompoen schetsen. Wees creatief maar maak het jezelf niet gelijk te moeilijk mocht het de eerste keer zijn.

how to carve a pumpkin

4. Staat je uiteindelijke ontwerp erop dan is het tijd om deze eruit te zagen. gebruik een gekarteld mesje of pompoenzaagje. Maak eerst een gat in het gedeelte dat eruit gaat zodat je een punt hebt waar je kan beginnen met zagen en volg vervolgens je ontwerplijnen.

how to carve a pumpkin

5. Lichtje erin en klaar is je Halloween pompoen! Ik heb later nog tandjes in de mond vast gemaakt met tandenstokers, deze kan je natuurlijk ook mee zagen in je ontwerp.

Veel succes & happy Halloween!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Tara 29 oktober 2013 at 22:33

    Ohhhh leuk zeg! Ik heb ook weer zin om een pompoen uit te snijden (en in pompoensoep trouwens). Mooie foto’s Nick!

  • Reply Kimberly 30 oktober 2013 at 16:56

    Wat een leuk eindresultaat met dat hekje er zo omheen haha!

  • Reply Anouk 30 oktober 2013 at 17:40

    Enorm leuk om te doen! Een van mijn favo bezigheden in een weekje ‘herfstvakantie’. Het kost inderdaad wel heel wat kracht, haha;).

  • Leave a Reply