Food, Lifestyle

Koetjes & Kalfjes Zoetermeer

11 mei 2013

Afgelopen zaterdag zijn mijn vriendin en ik bij Koetjes & Kalfjes wezen eten. De dag ervoor waren we thuis gekomen en vonden het wel een gezellige afsluiting van de vakantie om nog een keer lekker uiteten te gaan. Konden we ook gelijk de groupondeal mooi gebruiken. We waren best benieuwd naar Koetjes & Kalfjes, ook omdat we verschillende verhalen gehoord hadden. Het restaurant is lekker dichtbij en het was mooi weer die dag dus we gingen op de fiets.

Service

Wij werden vriendelijk ontvangen en naar onze tafel gebracht. Vrienden van ons vertelde dat ze lang moesten wachten op alles maar daar hebben wij geen last van gehad. Wel zijn we geholpen door 3 verschillende meiden waardoor ze bijvoorbeeld vergaten mijn mes in te dekken. Want die ontbrak bij aankomst. Maar op wat kleine dingetjes na zijn wij goed en vriendelijk geholpen. Alles werd duidelijk verteld en uitgelegd, er zat een mooi tempo in en ze hadden productkennis.

The Food

Wij hadden een 4-gangen menu en konden gerechten kiezen van een aangepaste menukaart. Dit vanwege de groupondeal. Bij aankomst konden we genieten van een heerlijk glas prosecco. Als voorgerecht hadden we samen de ‘Chef’s Etagère’. Een proeverij van de verschillende voorgerechten die ze normaal op de kaart hebben staan. Deze proeverij bestond uit een aspergesoep, vitello caprese rolletjes, carpaccio rolletjes, kaaskroketjes en de zalm sashimi. Het was echt een heerlijk voorgerecht.

Koetjes & Kalfjes

Onze 2e gang was een champagne scropino shooter. Het was lekker maar ik heb ze beter gedronken.

Als hoofdgerecht had ik een biefstuk, ik kreeg hem mooi rare zoals ik hem besteld had. Mijn vriendin had de groente lasagne. Ook die smaakte goed.

Koetjes & Kalfjes

Mijn vriendin had de crème brûlée als nagerecht. Deze werd nog brandend aan tafel geserveerd. Het bolletje ijs erbij vonden we beide niet zo lekker maar de crème brûlée zelf was echt super lekker! Ik had een dessert wat normaal niet op de kaart staat. Het waren een soort taartpuntjes met passievrucht. Het was een lekker fris gerechtje, maar niks kan tegen die crème brûlée op.

Koetjes & Kalfjes

Eindconclusie
Wij hebben een heerlijke en gezellige avond gehad. Wij hebben lekker gegeten en zijn vriendelijk geholpen dus het is zeker voor herhaling vatbaar. Koetjes & Kalfjes is een mooi restaurant.

Voor meer informatie Koetjes & Kalfjes.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Maaike 11 mei 2013 at 08:11

  Wat leuk! :)
  Misschien komen we elkaar een keer tegen! 😉

  Jaaa, die crème brûlée is écht super lekker!

 • Reply Kimberly 11 mei 2013 at 08:45

  Ik vind koetjes en kalfjes echt geweldig! Ik ben naar die in Oegstgeest geweest en ohh het toetje daar is zo lekker! Een chocoladesouffle met warme chocolade erin.. Ik krijg er nu al helemaal zin in! De service is daar ook helemaal perfect!

 • Leave a Reply