Review

Koffie van de Zeldzame Olifantenboon

13 november 2014

Naast mijn thee verslaving drink ik ook dagelijks een kop koffie of liever gezegd een goede espresso. Ik kan soms echt van die geur genieten ‘s ochtends, heerlijk zo’n vers gezet kopje!
Sinds 27 oktober heeft Nespresso een special reserve grand cru in zijn assortiment, koffie van de zeldzame Maragogype, ook wel olifantenboon genoemd. Een legendarische koffieboon uit het Braziliaanse dorpje Maragogype. Om deze mooie grand cru te creëren hebben de koffie-experts van Nespresso een split roasting techniek toegepast. Zo is deze unieke koffie gemaakt van diverse Maragogype-bonen die gebrand zijn in maar liefst vier verschillende landen, Mexico, Nicaragua, Colombia en Guatemala. Het eindresultaat is een zeer fijne en delicate espresso.

Nespresso Maragogype

Na het proeven van de espresso moet ik eerlijk toegeven dat het echt een heerlijk kopje was met zijn mooie aroma’s en zachte crema. Één van de lekkerste die ik gedronken heb! De rest van de week heb ik gelijk geen andere koffie meer gedronken dan alleen deze.
De special reserve grand cru is een limited edition en verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Voor een etui van 10 capsules betaal je €12,-. Ook hebben ze in samenwerking met Riedel een speciaal glas ontworpen waarin de espresso het best tot zijn recht komt voor de ultieme smaakbeleving. De glazen en koffie zijn ook als pakket verkrijgbaar, leuk en lekker cadeau voor de feestdagen!

Nespresso Maragogype

Koffie geïnspireerd op de lekkerste desserts
Naast die heerlijke espresso lanceert Nespresso ook drie limited edition variations grand crus die geïnspireerd zijn op bekende desserts. De koffie’s zijn er in de volgende drie smaken, Hazelnut Dessert, Chocolate Mint en Apple Crumble. Ik heb tot nu toe de hazelnoot en de Apple Crumble geproefd en vond de hazelnoot nog wel oké smaken, je proeft heel subtiel de hazelnoot maar hij is iets wat zoet, wat niet mijn ding is. De Apple Crumble vond ik niet lekker, te zoet en rook ook niet lekker. Misschien is het wel wat voor mensen die normaal suiker in hun koffie doen. Zelf ga ik het nog proberen met wat melk erbij, zo maak ik er bijvoorbeeld een cappuccino of latte van. Ik denk dat dat wel lekkerder is!
Ook voor deze smaken geldt verkrijgbaar zolang de voorraad strekt en ze kosten €4,20 per etui van 10 capsules.

– Dit artikel bevat producten/goederen die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. –

Wat voor koffie drink jij het liefst?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply