Food, News

Kromkommer lanceert soep van de gekste groente

30 mei 2014

Afgelopen zaterdag lanceerde de meiden van kromkommer hun eigen soep in drie soorten. De soepen worden gemaakt van gekke groente die anders worden weggegooid. Terwijl er helemaal niks mis is met een hartvormige tomaat, kromme komkommer of tweebenige wortel! Een super tof initiatief tegen voedselverspilling dus!

Kromkommer soep

De kromkommer soep is er in drie smaken tomaat, biet en wortel. Naast dat de soep gemaakt is van gekke groente zijn ze ook glutenvrij, koemelkvrij, veganistisch, vegetarisch en bevatten ze geen toegevoegde suikers! Natuurlijk worden de soepen ook zo duurzaam mogelijk verpakt. De oprichters Jente, Chantal en Lisanne zijn dan ook erg blij met het resultaat en zijn dit jaar op zoek naar 20.000 gekke groente helden die zich aansluiten bij de ‘Krommunity’. Mensen die van hun soep gaan smullen en die hun verhaal horen. Tijdens de crowdfunding hebben zich al 837 van dit soort helden aangesloten en de soepen meegefinancierd. En als de soep-lijn goed loopt dan kunnen we dit jaar ook nog een delicatesse-lijn verwachten!

Een vriend (the Bache) van me maakte een awesome filmpje voor de kromkommer meiden, check it out!

De soep is verkrijgbaar bij WAAR-winkels (incl. webshop), Buiten (Rotterdam) en GROOS (Rotterdam). Voor een prijs van €3,79 heb je 570 ml.

Wat vinden jullie van dit initiatief?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply De Foodtrends van 2015 – Written by Nick 28 november 2014 at 13:27

    […] en die werken met voedsel dat al onderweg was naar de prullenbak. Zo schreef ik al eerder over Kromkommer die met groentes werken die er niet wat anders […]

  • Leave a Reply