Travel

Oceanogràfic Aquarium Valencia

10 november 2014

Aquarium Valencia

Tijdens mijn Valencia trip heb ik natuurlijk ook de Ciudad de las Artes y las Ciencias bezocht. Dit park ziet er echt prachtig uit en is zeker de moeite waard wanneer je in Valencia bent. Onderdeel van Ciudad de las Artes y las Ciencias is l’Oceanogràfic, het grootste aquariumcomplex van Europa dat huis geeft aan 45.000 levende wezens van 500 verschillende soorten. Ik heb het toen niet bezocht omdat we al een hele planning hadden maar de eerst volgende keer dat ik er ben ga ik het zeker bezoeken want wat ik van buiten heb gezien ziet er al geweldig uit. Daarom deel ik graag deze travel tip met jullie.
Het aquarium is ontworpen door Félix Candela, met zijn avant-gardistische architectuur en de verdeling van de aquaria brengt hij de onderwaterwereld dichter bij de bezoeker. Het Oceanogràfic bestaat dan ook uit verschillende gebouwen die allen de belangrijkste ecosystemen weergeven uit al onze zeeën en oceanen. Ook het dolfinarium in het park is het grootste van Europa en behoort zelfs tot één van de grootste ter wereld. Verder worden de verschillende ecosystemen zo goed mogelijk nagebootst zodat je de dieren in hun natuurlijke leefomgeving ziet. Zo heb je een onderwatertunnel die je een reis laat maken van de Stille en Atlantische oceaan naar de warme wateren in het Indisch en Caribische gebied. Bezoek de Amerikaanse mangrove, laat je verrassen bij de Noord- en Zuidpool en bezoek het spectaculaire onderwateraquarium van de Rode Zee dat een dak in de vorm van een sint-jakobsschelp heeft.

Aquarium Valencia

Unieke ervaringen
Lijkt het je spannend om wakker te worden met haaien om je heen? Bij Oceanogràfic is het mogelijk om een nacht door te brengen in de 70 meter lange onderwatertunnel waar ik het eerder over had. Ook kun je onder begeleiding duiken in een haaienbassin en een dag meelopen als dolfijnentrainer. Wat mij ook heel cool lijkt is dineren in het onderwaterrestaurant met een immens groot aquarium om je heen! Het restaurant is het meest kenmerkende gebouw van het Oceanogràfic en staat precies in het centrum van het park. Het is niet te missen met zijn dak dat lijkt op een waterlelie.

Aquarium Valencia

Kortom Aquarium Valencia is zeker een bezoekje waard en staat op mijn lijstje wanneer ik weer in Valencia ben! Het park is dagelijks geopend van 10:00 – 18:00, in het hoogseizoen van 10:00 – 20:00 en in juli en augustus tot 24:00. Entreekaarten kosten 27,90 voor volwassenen.

L’Oceanogràfic
Aveninda Autopista al Saler 1-7
Valencia, Spanje
Bus: lijn 15 & 95
Metro: lijn 3

Zijn jullie wel eens in Valencia geweest?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply