Food, Hotspot

Oer-Hollandse gerechten met een twist bij Karakter

8 september 2014

Het Rotterdamse restaurant Karakter heeft voor de aankomende herfst een heerlijk menu samengesteld vol Nederlandse producten. Wat dacht je van Zeeuwse oesters, mosselen, gortepap, pastinaak en makreel gecombineerd met wijnen van een Nederlands wijngoed. Want ons land heeft genoeg prachtige producten te bieden en Karakter laat zien wat voor lekkers je hiermee allemaal kan maken. Oer-Hollands dus maar ook zeer verrassend!

Vorig jaar schreef ik ook al een keer over dit mooie restaurant in het Westelijk Handelsterrein. Toen at ik een overheerlijk menu in jaren 60 stijl. Dit smaakte toen erg goed en ik vond het restaurant heel sfeervol daarom was ik heel benieuwd naar dit nieuwe menu.
Bij aankomst begon ik met een verfrissende bionina op het terras, een lekkere bio sparkling drink met granaatappel en frambozen, super op zo’n warme zonnige dag. Terwijl Elise, de dames van Pink Apples en ik het nog gezellig hadden over food en hotspots kregen we een heerlijk aperitief, een crémant waarna we al snel een lekkere Zeeuwse oester kregen. Daar kan ik van genieten, oesters en bubbels, top combinatie! Tijd om aan tafel te gaan.

Restaurant Karakter Rotterdam

We begonnen met een amuse van huisgemaakte varkenspaté, rode uiencompote en gekonfijte zilverui. Een heel smakelijk hapje, vooral de rode uiencompote was erg lekker.

Restaurant Karakter Rotterdam

Het voorgerecht bestond uit makreel in een tomatenvinaigrette, pulpo (octopus), een crème van avocado, olijven-crumble, komkommer, tomaat, courgettebloem en een takje crazy pea. Wauw, wat smaakte dit goed en wat zag het er mooi uit. Ik hou van inktvis en deze was echt heerlijk, ook de vinaigrette was super.

Restaurant Karakter Rotterdam

Toen kregen we het tussengerecht. Hutspot gemaakt van pastinaak en wortel, siroop van wortel, mooie coquille en Zeeuwse mosselen. Spannend want normaal hou ik totaal niet van de Hollandse pot maar deze hutspot smaakte erg lekker. Vooral de coquille vond ik heerlijk.

Restaurant Karakter Rotterdam

Tijd voor het hoofdgerecht! Deze bestond uit een rouleaux en bitterbal van Kemperhoender met verschillende bereidingen van maïs (polenta, maiskorrels, popcorn en babymaïs), een crème van pompoen en een wafel van pompoen. Met daarbij een jus van eekhoorntjesbrood. De rouleaux smaakte goed met de jus en vooral de bitterbal was erg lekker.

Restaurant Karakter Rotterdam

Het dessert was echt awesome en heel verrassend! Geheel in stijl van het Nederlandse thema kregen we een appeltaartje met een crème van appel, hangop van rode biet, een marshmallow en een winegum van biet en rijstepap van gort met rozijntjes. Dit vond ik echt een heerlijk dessert, mooie combinatie van structuren en smaken en de frisse muskaat wijn paste er erg goed bij.

Kortom je kan van een echt culinair festijn van eigen bodem genieten bij restaurant Karakter. Alle gerechten werden geserveerd met mooie wijnen van onder andere de Reestlandhoeve in Balkbrug en Wijnhoeve de Kleine Schorre. Verder is de bediening echt super, vriendelijk en hebben de gewenste kennis. Na deze geslaagde avond met fijn gezelschap nam ik weer de metro terug naar huis.

Restaurant Karakter (Westelijk Handelsterrein)
Van Vollenhovenstraat 15
Unit 24 Rotterdam

Welk gerecht lijkt jullie het lekkerst?

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Bianca 8 september 2014 at 10:47

    Wat zijn jouw foto’s mooi licht geworden! Mijn camera had daar nogal moeite mee! Vond het een geslaagde avond =). normaal ben ik ook niet van de hutspot maar dat was wel mijn favoriete gerecht van de avond!

    • Reply Nick 9 september 2014 at 16:05

      Thanks, jij hebt ook mooie foto’s zag ik! Vond hem erg lekker inderdaad, mijn favoriet was toch het voorgerecht met pulpo en makreel.

    Leave a Reply