Hotspot

Op Cocktail Wereldreis in de Bar Admiraliteit

4 augustus 2014

Admiraliteit Bar & Kitchen

Admiraliteit Bar & Kitchen

Vorige week dinsdag reisde ik af naar Kralingen in Rotterdam, hier zou ik een cocktail tasting krijgen in de prachtige boutique bar Admiraliteit. Eenmaal binnen wist ik dat het niet zomaar cocktails proeven werd op een mooie locatie, de professionele en enthousiaste Chi-Ho Ta stond klaar om ons alles te leren over cocktails, want na deze avond merkte je inderdaad dat wij nog aardig opgevoed moeten worden wat betreft mixdrankjes! Gelukkig heeft Admiraliteit daar Chi-Ho voor, hij staat elke maandag en dinsdag klaar met zijn flessen om de mooiste en lekkerste creaties te shaken voor ons. Zo liet hij mij kennis maken met onder andere The Pornstar Martini, The Admiral, Zombie en de West Indian Tea Punch.

Admiraliteit Bar & Kitchen

Admiraliteit Bar & KitchenThe Admiral

Admiraliteit Bar & KitchenThe Pornstar Martini

Admiraliteit Bar & KitchenZombie

Admiraliteit Bar & Kitchen

Admiraliteit Bar & Kitchen

Admiraliteit Bar & KitchenWest Indian Tea Punch

Ook kun je bij Admiraliteit terecht voor heerlijke bites die trouwens geweldig smaken bij al dat cocktailgeweld. Denk aan kleine gerechtjes zoals crispy oysters, duck spring rolls, tuna tataki en prime beef sliders, heb je wat meer trek dan kun je ook kiezen uit 2 hoofdgerechten. De New York Strip, een mooie entrecote met frites en coleslaw of the catch of the day. De open keuken met marmeren bar ziet er geweldig uit en de gerechten zitten vol smaak en zijn van hoge kwaliteit. Ideaal dus om een mooi bodempje te leggen voor een avond vol cocktails!

Admiraliteit Bar & KitchenCrispy Oyster

Admiraliteit Bar & KitchenDuck spring rolls

Admiraliteit Bar & KitchenTuna Tataki

Admiraliteit Bar & KitchenPrime beef slider

Verder ziet Admiraliteit er geweldig mooi uit, je waant je weer even in de tijd van the great Gatsby. Terwijl het vroeger een donker bruincafé was, waar de bovenverdieping niet eens gebruikt werd. Nu is het de naam boutique bar meer dan waard.

Admiraliteit Bar & Kitchen

Chi-Ho past perfect in het plaatje als echte Rotterdammer met Aziatische kom af en zijn toffe tattoo’s. Hij heeft altijd al in de horeca gewerkt en het vak cocktailshaken kreeg hij in de vingers bij Barrelproof en 1nul8, hier is hij op donderdagen nog steeds te bewonderen. Vol passie verteld hij over cocktailzaken terwijl hij de meest sierlijke moves maakt tijdens de bereiding van een cocktail. Zo verteld hij ons dat geur een belangrijke rol speelt voor de smaak en waarom er een shot prosecco bij een Pornstar hoort. Je eet/drinkt namelijk eerst de passievrucht, neemt dan de prosecco (deze neutraliseert smaak) en drinkt dan de cocktail. Hierdoor is de smaaksensatie van het drankje nog beter.
Ook liet hij ons kennis maken met de indrukwekkende drankcollectie van Admiraliteit waaronder een paar mooie exemplaren. Naast de wijnen, champagnes en likeuren hebben ze 5 Franse Cognacs, 8 Mexicaanse tequila’s, 15 wodka’s uit 7 landen, 19 rums uit 11 landen, 37 whiskey’s uit 5 landen en maar liefst 12 gins uit 4 landen! Waarbij de laatste elk hun eigen botanicals heeft, nog zoiets wat we hebben geleerd. Wat dacht je van een gin met citroengras en peper, gemaakt naar het recept van een oud Indische man. Smaakte echt fantastisch.

Admiraliteit Bar & Kitchen

Admiraliteit Bar & Kitchen

Admiraliteit Bar & KitchenDit is de Naga Chilli Vodka een extreem hete wodka. De pittigheid van Chili’s wordt aangegeven in scovilles en de wodka bevat er 250.000. In de West Indian Tea Punch wordt deze wodka gebruikt, ik proefde hem ook puur (slechts een flinke druppel), inderdaad vrij pittig maar al snel een lekkere spicyness. Maar hier zou ik geen shotje van nemen!¬†

De cocktailkaart van Admiraliteit heeft dan ook 14 klassieke en innovatieve cocktails op de kaart staan. Mocht je toch wat anders of een spannende creatie van Chi-Ho willen dan hoef je het hem alleen maar te vragen. Want zijn eigen creaties zijn ook super, mijn favoriet de Lapsang Souchong Fujian Martini! Geserveerd uit een koperen ketel en ruikt echt naar thee.

Admiraliteit Bar & Kitchen

Kortom Admiraliteit Bar & Kitchen is een ware hotspot voor alle fijnproevers en cocktailliefhebbers. Hier kun je wat cocktails betreft zeker een smaakvolle wereldreis maken. Je vindt de boutique bar op onderstaand adres en voor meer informatie kun je kijken op Admiraliteit.nl of hun Facebook.

Admiraliteitsstraat 17b
3063 EJ Rotterdam
Tel. 010-4142795

Wat is jouw favoriete cocktail?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply