Fashion, Lifestyle

Opening Couture Graphique

18 februari 2013

Afgelopen vrijdag was het dan zo ver! De officiële opening van de nieuwe tentoonstelling in het MOTI genaamd Couture Graphique. Een aantal weken hiervoor had mijn vriendin Denise de uitnodiging ontvangen. Gewonnen met hun Facebook actie! Toevallig waren we de maand daarvoor ook in Breda voor een gezellige dag. Toen hebben we ook een bezoekje gebracht aan het Museum of the Image. In de planning zagen we dat Couture Graphique eraan zat te komen. Denise wilde hier graag heen en was ook nieuwsgierig naar het gelijknamige boek.

Couture Graphique is een expositie over de relatie tussen mode en grafisch vormgeven. Tegenwoordig wordt er meer op textiel geprint dan op papier. Onze kleding is dan ook een belangrijke vorm van uiting geworden en het vertegenwoordigd onze persoonlijkheid en boodschap. Grafische vormgeving speelt hierbij een belangrijke rol. In de tentoonstelling zie je de communicatieve en decoratieve aspecten van kleding en accessoires. Kijk voor meer informatie op www.motimuseum.nl.

Rond half 3 liepen we de straat in en zagen we de rode loper al liggen. Bij binnenkomst kregen we de consumptiebonnen waarna we onze jassen weg hingen. Al snel was het een drukke boel met opvallend veel ouderen (55+). Gelukkig ook genoeg mensen van onze leeftijd en creatievelingen. In de bar werden we getrakteerd op hapjes, met wat muziek van de dj op de achtergrond. Voor de presentatie was Sylvana Simons gevraagd. Na het welkomstwoord van de directrice Mieke Gerritzen, interviewde Sylvana een aantal ontwerpers die aan dit project hebben meegewerkt. Dit deed ze heel leuk en het geheel was niet saai of langdradig. Ook was de hoofdredactrice van de Libelle aanwezig voor haar bijdrage aan dit project. Na wat vragen te hebben beantwoord gaven zij het startsein voor de Libelle fietsmodeshow. Een fietstocht met vrolijk en fleurig geklede dames door het centrum van Breda. En tegelijkertijd was de expositie geopend!

Couture Graphique bestaat uit 3 zalen waarvan elke zaal door een andere ontwerper is vormgegeven. Hierdoor zijn de muren op zich al kunst! De eerste zaal is gedaan door Job Wouters en Gijs Frieling. Door middel van hun speciale kwasttechniek is het eindresultaat prachtig. Voor zaal 2 is Paul Boudens verantwoordelijk. Deze zaal ziet er bij binnenkomst ook gelijk een stuk stoerder uit alsof de muren vol zitten met graffiti. Overigens heeft hij ook het gelijknamige boek ontworpen. Zaal 3 ziet er vergeleken met de eerste 2 bijna futuristisch uit. Helaas ben ik de naam van deze ontwerper vergeten, my bad!

Hieronder wat sfeerfoto’s van de dag:

Mieke Gerritzen

Sylvana Simons

Zaal 1

Zaal 2

Viktor & Rolf

Nieuwsgierig geworden en meer zien? Bezoek het Museum of the Image in Breda en/of bestel het boek Couture Graphique voor €29,99. Natuurlijk hebben wij die dag ook het boek gescoord!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Liebster Award | Written by Nick 10 oktober 2013 at 07:01

    […] de opening van de nieuwe tentoonstelling Couture Graphique in het Museum of the Image in […]

  • Reply Written by Nick bestaat 1 jaar! | Written by Nick 18 februari 2014 at 07:04

    […] bestaan! Precies een jaar geleden kwam mijn blog online en plaatste ik mijn eerste artikel over een event. Written by Nick ben ik begonnen om te doen wat ik het liefst doe en dat is schrijven, eten, reizen […]

  • Leave a Reply