Hotspot

Proef de zee bij Oceans in Scheveningen

3 juni 2014

Twee weken geleden op een zonovergoten dinsdag reisde co-blogger Esmay af naar Oceans in Scheveningen. Terwijl ik lekker aan de tapas zat in Barcelona, was Esmay aan het genieten van een heerlijke bloggers lunch. Oceans is een nieuw horecaconcept dat gevestigd is op twee locaties in Scheveningen, een restaurant tegenover het Kurhaus en een strandtent. Hier kan je genieten van al het moois dat uit de zee komt gecombineerd met lekkere cocktails en drankjes!

Oceans Scheveningen

Oceans Scheveningen

Oceans is de nieuwe uitdaging van chefkok John van der Put. De internationale keuken van Oceans verbindt, net als de oceaan, de verschillende werelddelen aan elkaar. Zo vind je bijvoorbeeld Franse oesters, king krab uit Alaska en mosselen uit Andalusië op de kaart. Ze hebben een mooie menu kaart met signatuur gerechten als een fruits de mer plateau, Ocean’s daily delivery (vangst van de dag), steak & lobster en sashimi & sushi. Het restaurant beschikt over een mooie open keuken. Verder hebben gasten ook zicht op de koeling waar kratten met verse vis in het ijs liggen. En mocht je nou echt niet van vis houden dan hebben ze ook dry-aged vleesgerechten voor de liefhebber.

Oceans Scheveningen

Oceans Scheveningen

Bij binnenkomst werd mijn blogmaatje hartelijk ontvangen met een mooi glas ruinart champagne. Waarna iedereen genoot van Ierse oesters in stijl van het restaurant. De lunch bestond uit 2 voorgerechten, een hoofdgerecht en een dessert. Ze begonnen met een sushi, deze was gevuld met gefrituurde garnaal, sla, komkommer, avocado, rijst en een pittige mayo. De sushi was gerold in een roze soja wrapper in plaats van zeewier.

Oceans Scheveningen

Het tweede voorgerecht was een heerlijke salmon torch rol. Een spectaculair gerechtje waarbij de zalm gebrand wordt met rietsuiker en funagi saus. Verder is de rol gevuld met avocado, komkommer en wasabi mayonaise. In de open keuken kan je mooi zien hoe de zalm geflambeerd wordt!

Oceans Scheveningen

Oceans Scheveningen

Oceans Scheveningen

Oceans Scheveningen

Tijd voor het hoofdgerecht! Een lekker stukje zeebaars met langoustine en quinoa salade met een Thaise viscurry-saus. Alle gerechten werden geserveerd met een bijpassende wijn, deze waren geselecteerd door de sommelier die drie keer in de week aanwezig is bij Oceans.

Oceans Scheveningen

Het dessert vond plaatst op het strand bij het zusje van Oceans. Dit was een witte chocolade panne cotta met een sausje van rood fruit. Een heerlijke afsluiting op een prachtig zonnige dag!

Oceans Scheveningen

Zoals je hebt kunnen lezen gaat het bij Oceans om de totale beleving en niet alleen om het diner (lunch). Het restaurant heeft dan ook een grote vierkant cocktailbar midden in het restaurant, waar in samenwerking met de The Fabulous Shaker Boys originele aperitieven worden geserveerd met bijpassende amuses. Ook kun je genieten van een Champagneflight, dit is een proeverij van champagnes met speciaal geselecteerde oesters.
En als je lekker laid back op het strand wilt chillen dan kun je terecht bij Oceans Beachhouse. Hier kan je relaxed, betaalbaar en toch stylish genieten van al het lekkers met je voeten in het zand op het Scheveningse strand.

Oceans Square
Gevers Deynootplein 129
2586 CR Den Haag
070 4049423

Oceans Beachhouse
Strandweg 32
2586CR Den Haag
070 3502073

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Marjolein 3 juni 2014 at 19:43

    Geef mij dat toetje maar, haha. De tent ziet er super gezellig uit zeg 😀

  • Reply Haring & Oesters in Scheveningen | Written by Nick 19 juni 2014 at 07:01

    […] Opening van Oceans Beachhouse in Scheveningen te gaan. Ik schreef al eerder over hun andere locatie Oceans Square. Na mijn werk pakte we de tram en gingen we naar Scheveningen, wederom was het heerlijk zonnig. […]

  • Leave a Reply