Food

Recept: Albóndigas con Ajo y Tomate

2 maart 2013

DSC_0102

Mensen die vaker in Spanje komen kennen het zeker, gehaktballetjes in pittige tomatensaus. Dit lekkere tapas gerecht wil ik graag met jullie delen. Gisteravond heb ik het recept gemaakt voor vrienden en iedereen vond het heerlijk. So let’s cook!

Benodigdheden:

Gehakballetjes

  • 500 gr gehakt
  • 2 eieren
  • 2 geperste knoflooktenen
  • 1 fijn gesnipperde ui
  • 5 el paneermeel/broodkruim
  • 1 el cayennepeper
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 3 el peterselie
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 tl piment
  • 3 el olijfolie

Saus

  • 500 gr gepelde tomaten (pak/blik)
  • 1 dl rode wijn
  • 2 dl kippenbouillon
  • 2 tl piment
  • 1 el cayennepeper
  • 1 el paprikapoeder
  • zwarte peper
  • zeezout

Albóndigas

Bereidingswijze:

1. Meng alle benodigdheden voor de gehaktballetjes in een kom. Ik heb geprobeerd de hoeveelheden van de kruiden op te schrijven. Zelf doe ik dit op gevoel en naar smaak. Zorg dat je alles goed door elkaar mengt.
2. Vervolgens maak je van het gehaktmengsel kleine balletjes in de palm van je hand. Ongeveer de grootte van een pingpongbal. Tegen het plakken kan je bloem gebruiken of je maakt af en toe je handen nat.
3. Wanneer alle balletjes gemaakt zijn, dek je ze af met vershoudfolie en zet je ze minstens 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
4. Haal de gehaktballetjes uit de koelkast en verhit wat olie (ik heb rode peperolie gebruikt voor extra smaak) in de pan. Bak de balletjes aan alle kanten mooi bruin.
5. Voeg daarna de gepelde tomaten, rode wijn en bouillon toe. Doe de kruiden erbij en maak het geheel op smaak met peper en zout. Roer alles goed elkaar.
6. Zet het vuur laag en laat alles 30 minuten sudderen, roer af en toe er doorheen. Als de saus dik is geworden en je hebt het voorgeproefd dan ben je klaar.

Eet smakelijk!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Tessa 3 maart 2013 at 17:16

    Ziet er heerlijk uit, dit is ook inderdaad een gerechtje dat ik altijd bestel in een tapasrestaurant!

  • Reply Recept: Pinxtos con Chorizo y Champiñón – Written by Nick 14 oktober 2014 at 11:39

    […] met The Dinner Club en iedereen zou wat Spaans maken. Zo stonden er onder andere gerechtjes als albóndigas, pan con tomato, tortilla en pinxtos op tafel. Stuk voor stuk heerlijke tapas waar iedereen flink […]

  • Leave a Reply