Food

Recept: Bananenbrood

31 maart 2013

Bananenbrood Banner

Ik heb gister voor het eerst bananenbrood of eigenlijk bananencake gemaakt. De cake smaakt echt heerlijk! Dus ben je nog op zoek naar wat lekkers voor tweede paasdag, dan raad ik je dit recept zeker aan. Mensen die niet van zoetigheid houden zullen hierbij ook zeker hun vingers aflikken. So let’s bake!

Bananenbrood

Benodigdheden

  • 250 gram tarwebloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram zachte roomboter
  • 200 gram lichte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 eieren
  • 2 à 3 bananen

Bereidingswijze

1. Vet je bakblik in of bekleed hem met bakpapier, als je het bakpapier nat maakt en verfrommeld scheurt het minder snel en neemt het veel beter vorm aan. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe de bloem samen met het bakpoeder, de kaneel en een snufje zout in een kom. Doe de boter en suiker in een andere kom en meng dit tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe en als laatste de crème fraîche. Doe dit mengsel bij de bloem en schep dit goed door elkaar.
3. Snij nu de bananen in stukjes en prak ze fijn. Je kan de bananen ook grof prakken zodat je nog lekker stukjes door de cake hebt. Voeg de vanillesuiker aan het beslag toe en schep de bananen erdoorheen.
4. Vul je bakblik met het beslag en zet het in de oven. Na zo’n 50 à 60 minuten is je cake klaar, je kan met een saté prikker checken of de cake helemaal gaar is van binnen.

Eet smakelijk!

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply Kimberly 31 maart 2013 at 10:38

    Lijkt me heerlijk! :) Ik wil dit zeker nog een keertje maken.

  • Reply edith 31 maart 2013 at 15:29

    Jammie jammie. Ga zeker een keer proberen

  • Reply Sophie 2 april 2013 at 15:50

    Aaawh yeahh, bananenbrood is zoooo lekker :-)

  • Reply 5x Paas Recepten | Written by Nick 20 april 2014 at 07:02

    […] Bananenbrood Hoef ik verder weinig worden aan toe te voegen, banana bread is awesome! Hiermee zul je iedereen blij maken. […]

  • Reply Bananenbrood met chocolate chips | OverEten.com 29 mei 2014 at 00:52

    […] Nick’s blog vond ik dit heerlijke recept. Bananenbrood. Al een tijdje wilde ik het maken maar ik vergat het steeds, omdat […]

  • Leave a Reply