Food

Recept: Courgette Lasagne

6 november 2013

Courgette Lasagne

Een gezonde versie van de traditionele lasagne, de courgette lasagne! Geen lasagne bladen maar dunne courgette slierten met daartussen lekker gehakt en groente. Mijn vriendin zag zoiets vergelijkbaars op Pinterest voorbij komen en wilde het graag een keer eten. Dus op een regenachtige maandag besloot ik deze lekkere lasagne te maken. Leuk gerecht voor als je geen koolhydraten wilt/mag eten en lekker gezond, over dat kleine beetje kaas doen we niet moeilijk natuurlijk! Je kan hem ook helemaal vegetarisch maken, laat dan gewoon het gehakt weg of gebruik vegetarisch gehakt. Het smaakte ons in ieder geval heerlijk en dit recept gaat zeker blijven!

Courgette Lasagne

Benodigdheden

  • 2 courgettes (ligt aan de grootte)
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 rode paprika
  • 250 gr. champignons
  • 250 gr. mager rundergehakt
  • 400 gr. passata
  • 100 gr. geraspte kaas
  • 1 el. Parpikapoeder
  • 2 tl. Chilipoeder
  • 2 tl. Italiaanse kruiden
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie

Courgette Lasagne

Bereidingswijze

1. Snij de paprika in blokjes en de champignons plakjes. Snipper het ui en snij de knoflook fijn. Snij met een kaasschaaf de courgette in lange plakken dus in de lengte. Heb je courgette over? Snij deze dan in stukjes voor bij de rest van de vulling.
2. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Doe wat olijfolie in de pan en fruit daarin de ui en de knoflook aan. Doe het gehakt erbij en roer alles even door. Als het gehakt bijna gaar is, doe je de overige groente erbij (niet de courgette slierten). Breng het geheel op smaak met de kruiden, zout en peper.
3. Voeg de passata toe en laat het geheel op een zacht vuurtje indikken. Ondertussen bak je de courgette slierten aan elke kant even aan in een pan.
4. Als de vulling goed ingedikt is kan je het van het vuur halen. Neem een ovenschaal en schep hierin eerst een laag van de vulling. Leg hierop de courgette slierten zodat de vulling mooi bedekt is. Doe hier weer een laag vulling op en bedek ook deze met de courgette plakken. Verdeel hier de geraspte kaas over.
5. Doe de lasagne zo’n 20 minuten in de oven, in principe is bijna alles al gaar dus als de kaas lekker gesmolten is en de courgette gaar is, kan je de lasagne uit de oven halen.

Eet smakelijk!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Kiki 6 november 2013 at 13:16

    Leuk! Zoiets staat ook in de voedselzandloper het kookboek. :) Liefs

    • Reply Nick 9 november 2013 at 20:04

      Cool, dat wist ik helemaal niet!

    Leave a Reply