Food

Recept: de Cocktail Hugo

8 augustus 2014

Om nog even in de cocktailsferen te blijven een lekker zomers recept voor de cocktail Hugo. Eerder schreef ik al een review over een kant-en-klare variant en hoe ik het drankje leerde kennen. Nou is homemade vaak gewoon veel lekkerder dus hierbij het recept om zelf je eigen Hugo te maken. Een ideale aperitief of cocktail voor op deze warme dagen, probeer hem uit! Hiervoor heb je trouwens vlierbloesemsiroop nodig, dit is verkrijgbaar bij o.a. Ikea, AH en Ekoplaza of je maakt het zelf.

HUGO

Benodigdheden (4 pers.)

  • 480 ml prosecco
  • 120 ml vlierbloesemsiroop
  • 4 scheuten bruiswater
  • 1 Limoen
  • Bosje verse munt
  • Paar ijsblokjes

Bereidingswijze

1. Neem 4 glazen en schenk overal dezelfde hoeveelheid vlierbloesemsiroop in. Schenk hierna de prosecco en scheuten bruiswater erin. Meng het geheel door elkaar.
2. Snijd de limoen in schijfjes en doe overal een schijfje in met een paar takjes munt. Vul de glazen aan met ijs en enjoy your Hugo!

Tip
Je kan de Hugo ook garneren met appel, het bruiswater maakt de cocktail wat lichter dit kan je dus ook weglaten. De hoeveelheid vlierbloesemsiroop ligt aan het suikergehalte van de siroop, het kan dus goed zijn dat je meer of minder siroop in je Hugo wilt hebben.

Proost!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Judith - myfoodblog.nl 15 augustus 2014 at 13:37

    Lekker is ‘ie hè? Heerlijk zomers!

    • Reply Nick 18 augustus 2014 at 10:15

      Zeker, nu nog hopen dat het zomerse weer nog een tijdje terug komt!

  • Reply Sytse Monsma 30 augustus 2014 at 20:51

    Ziet er goed uit! Ik koop m nu altijd in die mooie witte fles ;-). Ik ga m proberen!

  • Leave a Reply