Food

Recept: Dipsaus van Cheddarkaas

17 juni 2014

In Barcelona heb ik tijdens een snack moment een geweldig lekkere nacho schotel gegeten. De schotel bestond uit dunne knapperige frietjes, nacho’s, huisgemaakte guacamole en een dipsaus van cheddarkaas. Samen met mijn vriendin zat ik bij een echt Mexicaans tentje genaamd Cantina Machito waar ze de lekkerste Mexicaanse gerechten hebben. We dronken bij de nacho’s twee heerlijke drankjes, mijn vriendin had een mojito en ik een typisch Spaans biertje met een frozen margarita shot erin!
Beide zijn we dol op nacho’s met guacamole maar die kaassaus smaakte ook wel erg goed. Dus eenmaal thuis ben ik deze gaan maken en het is echt super makkelijk. Ik denk niet dat dit de manier is hoe zij hem in dat tentje maken maar ook deze variant smaakt super! Ik zou zeggen oordeel zelf. 😉

Barcelona in pictures

Benodigdheden

  • 4 plakjes cheddarkaas
  • 3 lepels crème fraîche
  • 2 knoflookteentjes (of 1 grote)
  • 1 jalapeño peper

Bereidingswijze

1. Smelt de cheddarkaas in de magnetron, bij mij was 30 sec. al genoeg. Voeg hier de crème fraîche aan toe en roer het geheel door. Mocht de kaas wat klonterig blijven kan je het mengsel nog een keer in de magnetron doen.
2. Pers de knoflook boven het kaasmengsel uit en snij de jalapeño in hele fijne stukjes. Roer het geheel nog een keer goed door.
3. Als je de dipsaus te dik vindt kan je een beetje melk toevoegen om het dunner te maken. Dippen maar!

¡Que Aproveche!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Suzanna 19 juni 2014 at 10:28

    Het ziet er heel goed uit! Ik ga het zeker een keer proberen.

  • Leave a Reply