Food

Recept: Geroosterde Kikkererwten

4 november 2013

Geroosterde Kikkererwten

Ze lijken op borrelnootjes en zijn lekker crunchy. Jawel, deze geroosterde kikkererwten zijn de gezonde snack voor op de bank! En ook al houd je niet van erwten en bonen, ik weet zeker dat je dit lust. Want wat ik al zei het zijn net kleine borrelnootjes en je kan ze maken in je favoriete smaak. Ik heb deze keer gekozen voor paprikapoeder, knoflookpoeder, zeezout en wat cayennepeper voor een beetje pit. Geroosterde kikkererwten zijn gezond, lekker en helemaal niet moeilijk om te maken dus waar wacht je nog op!

Benodigdheden

  • 200 gr. kikkererwten
  • Cayennepeper
  • Knoflookpoeder
  • Paprikapoeder
  • Zeezout
  • Olijfolie

Geroosterde Kikkererwten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een kom.
2. Voeg wat olijfolie (niet teveel olie), zout en alle kruiden naar smaak toe. Meng het geheel.
3. Doe de kikkererwten op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid ze goed uit, zodat ze allemaal naast elkaar liggen.
4. In totaal doe je de kikkererwten zo’n 30 minuten in de oven. Om de 10 minuten schep je deze even om zodat ze overal lekker knapperig worden!

Geroosterde Kikkererwten

Enjoy!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sophie 5 november 2013 at 16:51

    Wat een mooie foto’s! Wat grappig, ik heb het nog nooit gegeten, maar het ziet er lekker uit :-)

  • Reply Chris V 16 november 2013 at 14:54

    Hmm toch eens een keer proberen, lijkt me eigenlijk best lekker. Echt mooie foto’s trouwens!

  • Leave a Reply