Portobello’s zijn van die mooie grote paddenstoelen die je lekker met van alles kan vullen. Van verschillende soorten kaas en spekjes tot risotto. Mijn vriendin houdt erg van geitenkaas daarom heb ik deze portobello gevuld met geitenkaas en zongedroogde tomaten! Een lekkere combinatie, die redelijk goed vult met bijvoorbeeld een salade erbij. Hieronder het recept voor 2 personen.
Benodigdheden
- 2 portobello’s
- 50 gr. zachte geitenkaas
- 8 zongedroogde tomaten
- Klein beetje geraspte kaas
- Handje pijnboompitten
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de steel van de portobello en snij de steel in kleine blokjes.
2. Doe wat peper en zout in de binnenkant van de portobello en wat olie. Gebruik de olie uit de pot van de tomaten, deze is al lekker van smaak.
3. Verkruimel de geitenkaas op de portobello en snij de zongedroogde tomaten in stukjes. Verdeel ook deze op de portobello samen met de steel blokjes.
4. Doe er wat geraspte kaas over en zet ze voor zo’n 15 minuten in de oven. Rooster ondertussen de pijnboompitten.
5. Haal de portobello’s uit de oven, strooi de pijnboompitten eroverheen en klaar!
Eet smakelijk!
6 Comments
Oehh, ik ben al eeuwen op zoek naar een goed recept met gevulde champignons! Dit ziet er echt heerlijk uit, deze ga ik zeker onthouden!
Ik heb trouwens vorige week zaterdag je zoete aardappel frietjes gemaakt, ik vond ze erg lekker
Leuk om te horen, thanks!
Oeww lekker!
Lekker idee met zongedroogde tomaatjes erbij!
Lekker hoor!
Dat moet ik ook eens klaar maken in plaats van vlees ofzo :).
Woeh klinkt goed! Ik heb het gisteren geprobeerd met hele grote ‘normale’ champignons maar die waren te vochtig denk ik! snel eens met portobello’s proberen