Food

Recept: Gevulde Portobello

20 oktober 2013

Portobello

Portobello’s zijn van die mooie grote paddenstoelen die je lekker met van alles kan vullen. Van verschillende soorten kaas en spekjes tot risotto. Mijn vriendin houdt erg van geitenkaas daarom heb ik deze portobello gevuld met geitenkaas en zongedroogde tomaten! Een lekkere combinatie, die redelijk goed vult met bijvoorbeeld een salade erbij. Hieronder het recept voor 2 personen.

Benodigdheden

  • 2 portobello’s
  • 50 gr. zachte geitenkaas
  • 8 zongedroogde tomaten
  • Klein beetje geraspte kaas
  • Handje pijnboompitten
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de steel van de portobello en snij de steel in kleine blokjes.
2. Doe wat peper en zout in de binnenkant van de portobello en wat olie. Gebruik de olie uit de pot van de tomaten, deze is al lekker van smaak.
3. Verkruimel de geitenkaas op de portobello en snij de zongedroogde tomaten in stukjes. Verdeel ook deze op de portobello samen met de steel blokjes.
4. Doe er wat geraspte kaas over en zet ze voor zo’n 15 minuten in de oven. Rooster ondertussen de pijnboompitten.
5. Haal de portobello’s uit de oven, strooi de pijnboompitten eroverheen en klaar!

Eet smakelijk!

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply Nicole 20 oktober 2013 at 12:48

    Oehh, ik ben al eeuwen op zoek naar een goed recept met gevulde champignons! Dit ziet er echt heerlijk uit, deze ga ik zeker onthouden!
    Ik heb trouwens vorige week zaterdag je zoete aardappel frietjes gemaakt, ik vond ze erg lekker :)

    • Reply Nick 20 oktober 2013 at 14:07

      Leuk om te horen, thanks! :)

  • Reply Dita 20 oktober 2013 at 15:43

    Oeww lekker!

  • Reply Maura - YLT 21 oktober 2013 at 08:42

    Lekker idee met zongedroogde tomaatjes erbij!

  • Reply Farah 21 oktober 2013 at 15:07

    Lekker hoor!
    Dat moet ik ook eens klaar maken in plaats van vlees ofzo :).

  • Reply Marloes 25 oktober 2013 at 16:26

    Woeh klinkt goed! Ik heb het gisteren geprobeerd met hele grote ‘normale’ champignons maar die waren te vochtig denk ik! snel eens met portobello’s proberen :)

  • Leave a Reply