Food

Recept: Gnocchi Ovenschotel

18 mei 2013

Voor dit gnocchi recept heb ik me laten inspireren door een soort gelijk recept van Pauline’s Keuken. Op de gnocchi na had ik zo’n beetje alles in huis en ik moest toch nog boodschappen doen. Dus die kon ik mooi meenemen want gnocchi is gewoon verkrijgbaar in de supermarkt bij de pasta’s. Let’s begin!

Gnocchi Ovenschotel

Benodigdheden (2 à 3 pers.)

 • 500 gr gnocchi
 • 300 ml passata
 • 100 gr champignons
 • 1 rode paprika
 • 1 ui
 • 2 knoflooktenen
 • 1 bol mozzarella
 • 3 tl. Italiaanse kruiden
 • Handje verse basilicum
 • Halve rode peper (optioneel)
 • Zout
 • Peper
 • Olijfolie

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de gnocchi in een pan water met wat zout. De gnocchi is vrij snel klaar en komt dan vanzelf boven drijven. Wanneer dat gebeurd afgieten en even apart houden.
2. Snipper de ui en de knoflooktenen fijn. Fruit deze in wat olijfolie in een pan. Snijd vervolgens de paprika in blokjes en champignons in partjes. Voeg aan de pan toe.
3. Wanneer alles lekker bakt voeg je de passata toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout en de Italiaanse kruiden. Voeg de gnocchi toe en roer het geheel door.
4. Doe alles in een ovenschaal en beleg deze met de in plakken gesneden mozzarella. Zet het 20 minuten in de oven. Wanneer de kaas gesmolten is kan je de schaal eruit halen. Snijd de basilicum in reepjes en verdeel over de ovenschotel. De gnocchi ovenschotel is klaar om te serveren!

Gnocchi Ovenschotel

Tip
Voor wat meer pit kan je een halve rode peper fijn snijden en aan de saus toevoegen.

Eet smakelijk!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Nicole 18 mei 2013 at 09:00

  Mjam, dat ziet er lekker uit zeg! Ik heb nog nooit gnocchi gegeten, maar het lijkt me erg lekker. Ik ga dit zeker een keer proberen!

 • Reply Angelina 18 mei 2013 at 10:37

  Ik wil nog steeds een keer Gnocchi proberen en als ovenschotel lijkt me ook heerlijk!

 • Reply Pauline 18 mei 2013 at 13:58

  Leuk, ik herkende al iets van mijzelf er in :)

 • Reply Joyce 18 mei 2013 at 21:33

  Ohh dat ziet er echt heel lekker uit. Heb zelf nog nooit gnocchi gegeten, maar ga dat zeker eens doen nu ik dit zie!

 • Leave a Reply