Food

Recept: Hamburgerbroodjes

19 oktober 2014

Het is weer tijd voor een recept van Denise, haar bak-avonturen op zondag hebben al veel lekkers opgeleverd en ook deze keer weer! Die avond hadden we een dinner-date met vrienden bij ons thuis, we kozen voor lekker zondags comfort food maar dan wel allemaal homemade. Zo maakte ik zelf een BBQ-saus en de burgers en Denies de hamburgerbroodjes, daarbij aten we zoete aardappelfriet met basilicum mayonaise.
Mijn vriendin heeft het recept voor de broodjes van Pauline gebruikt, thanks! En omdat de burgerbroodjes zowel ons als onze gasten erg goed bevielen delen wij graag het recept weer met jullie. Het kost wat tijd maar dan heb je ook wat en in de tijd dat het deeg aan het rijzen is kan je natuurlijk gewoon wat anders doen. So if you love burgers like we do, put ’em on your own homemade bread!

Hamburgerbroodjes

Benodigdheden (6 broodjes)

  • 425 gr bloem
  • 240 ml melk
  • 28 gr roomboter (zacht)
  • 12 gr suiker
  • 7 gr gist
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • Sesamzaad

Bereidingswijze

1. Mix als allereerst 280 gr bloem met het gist en de melk door elkaar. Voeg hier de zachte boter, zout, suiker en het los geklopte ei aan toe en mix dit tot een glad beslag. Dek het beslag af en laat het een uur staan.
2. Voeg na dat uur beetje bij beetje de overige 145 gr bloem toe en kneed dit zo’n 10 minuten zodat er een soepel deeg ontstaat. Het deeg is goed als het licht plakkerig voelt en iets wat loslaat van de kom. Doe het deeg in een met olie ingevette kom en laat dit een uur rijzen, als het goed is verdubbelt het zich van volume.
3. Haal nu het deeg uit de kom en druk de lucht eruit. Verdeel het deeg in zes gelijke stukken. Maak balletjes van deze stukken door de uiteinden naar binnen te vouwen en ze daarna om te keren. Bol ze nog wat op en laat ze zo’n 10 minuten rusten op een natte theedoek.
4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de bollen hierop waarna je ze plat drukt. Bestrijk ze met eigeel en strooi hier het sesamzaad over heen. Laat dit weer een uur rijzen, verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.
5. Bak de hamburgerbroodjes in zo’n 15 minuten af. Laat ze even afkoelen en de burgerparty kan beginnen!

Hamburgerbroodjes

Enjoy your burger!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply