De 11e van elke maand is voor mijn vriendin en mij altijd een extra leuke en liefdevolle dag! Dus dat was een mooie gelegenheid om wat lekkers te bakken, deze hartige hartjes. Die natuurlijk ook super leuk zijn om binnenkort voor je moeder op Moederdag te maken of om iemand mee te verrassen tijdens Valentijn! Een lekker hartig bladerdeeg hapje in de vorm van een hart. Ik werd geïnspireerd voor dit recept door Laura’s Bakery. Dus zet je oven aan en bake with love!
Benodigdheden (8 à 10 stuks)
- 4 plakjes bladerdeeg
- Kleine steker in hartvorm (waarmee je 4 hartjes uit 1 plakje bladerdeeg kunt steken)
- 100 gr. roomkaas
- 15 gr. geraspte kaas
- 3 plakjes chorizo (fijngesneden)
- 2 zongedroogde tomaatjes (fijngesneden)
- Peper
- Zout
- Ei
- Sesamzaadjes
Bereidingswijze
1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op het aanrecht. Intussen maak je alvast de vulling. Doe de roomkaas, kaas, chorizo en zongedroogde tomaatjes in een schaal en roer dit goed door elkaar. Maak de vulling op smaak met peper en zou. Zet het schaaltje even in de koelkast.
2. Steek nu de hartjes uit de ontdooide plakjes bladerdeeg. Wil je geen bolle hartjes prik dan een gaatje in de helft van de hartjes. Ik heb dit niet gedaan. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Tip
Van het bladerdeeg dat je overhoudt kun je nog meer hartjes maken. Voeg de restjes samen tot een bal en rol het uit met een deegroller. Steek hier weer extra hartjes uit!
3. Pak het schaaltje met de vulling uit de koelkast en verdeel het mengsel over de de andere helft van de hartjes. Leg de hartjes (met gaatjes) op de roomkaas vulling en druk de randjes goed aan! Met een vork druk je de randjes nog extra goed aan.
4. Smeer nu de hartjes in met een geklutst eitje en strooi wat sesamzaadjes over de bladerdeeg hapjes. Bak de hartige hartjes in 14 minuten op 200 graden gaar in de voorverwarmde oven.
Eet smakelijk!
1 Comment
Hé wat leuk dat je ze ook hebt gemaakt! Inderdaad een goed Moederdag idee!