Food

Recept: Hummus

16 april 2013

Ik ben gek op brood met lekkere dips, helemaal nu het eindelijk weer begint te worden om buiten te zitten! Aioli, guacamole en natuurlijk hummus zijn mijn favoriete dips. Het liefst zelfgemaakt, dat blijft toch het lekkerst. Daarom deel ik vandaag mijn hummus recept met jullie. Zodat jullie van het weekend allemaal lekker kunnen gaan dippen en smeren!

Hummus

Benodigdheden

  • 400 gr kikkererwten
  • 3 knoflooktenen
  • 2 el. citroensap
  • 3 à 4 el. tahin (sesam pasta)
  • 1 tl. komijnpoeder
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • olijfolie

Bereidingswijze

1. Laat de kikkererwten uitlekken en pel de knoflooktenen. Doe deze bij elkaar in een pan.
2. Doe nu de rest erbij behalve de paprikapoeder. En mix alles net zolang met de staafmixer tot het 1 gladde massa is.
3. Vind je de hummus nog te dik, voeg dan meer olijfolie toe en mix het weer even.
4. Proef je hummus, vind je dat er nog wat meer van de ingrediënten bij kan doe dit dan in kleine beetjes net zolang tot het naar smaak is.
5. De hummus is klaar! Wanneer je hem serveert strooi er dan wat paprikapoeder en olijfolie overheen.

Mijn vriendin en ik vinden hem zo lekker. Maar proef en bepaal zelf wat jij het lekkerst vindt!

Tip
Tahin kan je kopen bij een Turkse supermarkt of bij de natuurwinkel. Ook AH en Jumbo hebben soms tahin in hun assortiment.

Eet smakelijk en dippen maar!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Tessa 16 april 2013 at 23:01

    Hij ziet er in ieder geval lekker uit, ga het binnenkort even uitproberen!

  • Reply Foodblogswap: zelf Hummus maken - Focus on Foodies 3 juni 2013 at 21:48

    […] lastig tarwevrij en suikervrij te maken. Hummus is natuurlijk al tarwevrij en Nick had er toevallig dit heerlijke recept voor. De keuze was dus snel […]

  • Leave a Reply