Food

Recept: Kaneelbroodjes

18 maart 2013

Kaneelbroodjes

Laatst zag ik op Uit Pauline’s Keuken een makkelijk recept voor kaneelbroodjes in bunny shape. Dit leek me leuk om voor jullie alvast uit te proberen. De kaneelbroodjes zijn inderdaad makkelijk te bereiden en zien er ook nog leuk uit. So let’s make some cinnabunnies!

Kaneelbroodjes

Benodigdheden

 • 1 blik croissantdeeg
 • 1 el bruine suiker
 • 1 el zachte roomboter
 • 2 tl kaneel

Kaneelbroodjes

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C graden. Meng de boter, suiker en kaneel door elkaar. Haal het croissantdeeg uit het blik en verdeel het in 3 rechthoeken.
2. Bestrijk elk deel met de zojuist gemaakte kaneelboter. Snij de rechthoeken in de lengte door midden. Rol de 6 stroken op en vorm er lange slierten van. Snij het kontje er af en maak hier een balletje van, dit wordt het konijnen staartje.
3. Maak van de slierten een U vorm en vouw ze over elkaar heen. Druk de uiteindes wat fijn en kneed er een puntje aan, dit zijn de oren. Leg het deegballetje in de holte, nu is je bunny klaar voor de oven.
4. Bak de kaneelbroodjes in ongeveer 12 minuten goudbruin. Ze vervormen wel tijdens het bakken, zoals je ziet bij mijn eindresultaat.

Tip! Mijn cinnabunnies zijn een beetje bol geworden alsof ze veel te veel wortelen hebben gegeten. Wil je dat nou niet, zorg dan dat je de slierten wat dunner rolt (waardoor ze ook langer worden) en druk de bunny wat fijn voordat je het bolletje erop doet. Dit ben ik namelijk vergeten (het was nog vroeg). De kaneelbroodjes smaken overigens wel lekker!

Hebben jullie al plannen voor Pasen?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Angelina 18 maart 2013 at 16:13

  Hmm kaneelbroodjes zijn altijd goed! <3

 • Reply Marlous 26 maart 2013 at 22:31

  Haha, net kleine drolletjes! Maar inderdaad wel super lekker. Mooie foto’s ook!

 • Leave a Reply