Food

Recept: Kip/Curry Rolletjes

29 december 2013

Kip/Curry Rolletje

Deze kip/curry rolletjes zijn een super leuk en lekker hapje voor tijdens de borrel, high tea of dinner party! Ze doen je qua uiterlijk ook een beetje denken aan mini saucijzenbroodjes. Maar de smaak is veel lekkerder. Je kan de kip/curry rolletjes ook heel goed van te voren maken zodat je ze alleen nog maar hoeft af te bakken. Probeer ze ook eens!

Benodigdheden

  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 3 el. currypasta (mild of pittig wat je lekker vindt)
  • 1 el. citroensap
  • 250 gr. kipgehakt
  • 3 el. paneermeel
  • 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 1 el. sesamzaad
  • 1 el. koriander (fijn gehakt)
  • zout
  • peper
  • plantaardige olie
  • scheutje melk

Kip/Curry Rolletje

Bereidingswijze (16 stuks)

1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn, fruit deze aan in een pan met wat olie. Roer de currypasta er door en kook het geheel kort. Meng het citroensap erdoor en zet even terzijde.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng nu het kipgehakt, paneermeel, zout, peper en koriander door elkaar in een kom. Voeg het currymengsel toe en meng het geheel goed door elkaar.
3. Leg een plakje bladerdeeg op je werkblad en leg hier wat van het gehaktmengsel op in een strook. Rol het bladerdeeg op tot een mooi rolletje. Druk de rand zacht aan zodat het rolletje mooi gesloten is. Herhaal dit tot het gehaktmengsel op is.
4. Bestrijk je rolletjes met wat melk en strooi de sesamzaadjes erover. Snij de rolletjes in 4 gelijke delen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
5. Bak de kip/curry rolletjes eerst 10 minuten, verlaag daarna de temperatuur tot 175 graden en bak ze in 15 minuten mooi goudbruin. Serveer ze met een lekker dipsausje!

Eet smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply DoorEten 31 december 2013 at 00:15

    Pfohh dit lijkt me lekker hee!!

  • Leave a Reply