Food

Recept: Klepon

10 juli 2013

Zoals beloofd het recept om zelf klepon te maken. De indo’s onder ons zullen dit indische hapje zeker kennen, groene balletjes met kokos en palmsuiker. Leuk en lekker voor bij een high tea of op een verjaardag. De ingrediënten voor klepon zijn makkelijk verkrijgbaar bij bijna elke toko. Met onderstaand recept maakte ik zo’n 12 stuks. So let’s begin!

Klepon

Benodigdheden

  • 100 ml water
  • Pandan pasta
  • 1 schijf gula Djawa (palmsuiker)
  • Paar el. geraspte kokos
  • 120 gr. ketan meel (kleefrijstmeel)
  • Snufje zout

Bereidingswijze

1. Leg de geraspte kokos alvast klaar in een schaaltje. Doe een paar druppels pandan pasta bij 100 ml water en roer door. Giet het groene water bij het meel en kneed dit tot een soepel deeg. Als je het deeg nog te plakkerig vindt, voeg dan wat extra ketan meel toe.
2. Doe de gula djawa in een vijzel en maak er kleine stukken van (niet te fijn). Draai kleine balletjes van het deeg. Maak de balletjes open en doe er een brokje gula djawa in waarna je ze weer mooi dicht draait.
3. Breng een pan ruim gevuld met water aan de kook en voeg hier wat zout aan toe. Doe de balletjes in porties in de pan en kook ze in het water. Ze zijn klaar als ze boven komen drijven. Haal ze met een schuimspaan uit het water en rol ze door de kokos heen. Let er op dat de balletjes niet aan elkaar gaan kleven in de pan!
4. Als je alle balletjes gehad hebt zijn de klepons klaar. Ze zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn en de suiker binnenin nog vloeibaar is. Dus serveer je ze later warm ze dan even op in de magnetron.

Selamat makan!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply DoorEten 12 juli 2013 at 08:42

    Hmm lekker ik ben zo gek op alles wat pandan is. Grappig, ik heb nooit geweten hoe je klepon maakt. Ik ga het een keer zelf doen, het is super makkelijk! Thanks Nick

  • Leave a Reply