Food

Recept: Kruidig Gebakken Tofu

16 april 2014

Dit gerecht is geïnspireerd door het Javaanse recept voor Bacem Tahu wat ook kruidig gebakken tofu is. Mijn versie is net even anders en in plaats van bruin gebakken tofu is mijn recept met een lekker kruidig sausje! De geuren van dit gerecht doen je gelijk aan Indonesisch eten denken en het is dan ook een perfect bijgerecht. Ik was die dag eigenlijk restjes aan het opmaken en daarom at ik het met zoete aardappel friet. Wat nog een best goede combi was! Dus pak je vijzel erbij en let’s cook!

Kruidig Gebakken Tofu

Benodigdheden

  • 1 blok tahu
  • 1 tl. ketumbar
  • 1 tl. laos
  • 1 tl. trassie
  • Half blik kokosmelk
  • 1 ui
  • 1 laurierblad
  • 1 tl. gula djawa
  • 1 teen knoflook

Bereidingswijze

1. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Snijd nu de tahu in plakken en doe deze in en schaal met de kokosmelk.
2. Wrijf de knoflook, ui en ketumbar fijn in de vijzel en doe dit bij de tahu in de schaal. Voeg er ook de trassie, gula djawa, laos en larierblad bij. Even roeren dat alles gemengd is en de tofu laten marineren.
3. Na een paar uurtjes marineren kan je de tofu bakken. Doe deze en de rest van de inhoud van de schaal in een pan en laat de saus wat inkoken zodat hij lekker indikt. De kruidig gebakken tofu is klaar als de saus lekker dik is.

Kruidig Gebakken Tofu

Selamat makan!

Zouden jullie meer Indische recepten willen zien? Zo ja, welke?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply