Food

Recept: Mexicaanse kipburger

2 juli 2014

Zo nu en dan verzorgd mijn vriendin het avondeten, meestal als ik laat uit werk kom. Wanneer ze dat doet wilt ze het gelijk goed doen en maakt ze de meest lekkere dingen. Vaak zijn dat ook nieuwe gerechten die ze dan graag wilt maken. Zo ook deze maaltijd, een Mexicaanse hamburger met een frisse saus en zoete aardappel frieten. Het smaakte echt super lekker en je hebt het in een handomdraai gemaakt! Het recept voor zoete aardappel friet kan je hier vinden op mijn blog en het recept voor deze overheerlijke hamburger staat hieronder. Ik deed trouwens ook nog een klodder huisgemaakte guacamole op mijn burger. ­čśë

Mexicaanse kipburger met zoete aardappel friet

Benodigdheden (2 pers.)

  • 2 bruine bollen
  • 2 kipburgers (zelf gemaakt of kant-en-klare met Mexicaanse kruiden)
  • 1/4 blik ma├»s
  • 1 avocado
  • Bakje zure room
  • 1 limoen
  • Pot jalape├▒os

Bereidingswijze

1. Doe wat olijfolie in de pan en bak de kipburgers gaar. Ondertussen snijd je de avocado in blokjes en meng je de zure room met het sap van een halve limoen. Snijd wat jalape├▒os fijn en voeg dit aan de zure room toe. Wil je de saus wat pittiger hebben, voeg dan meer jalape├▒os toe.
2. Snijd de bruine bol door de helft en doe wat saus op de onderste helft. Strooi hier wat avocado blokjes en maïs overheen en doe de kipburger erop.
3. Leg wat schijfjes jalape├▒os en tomaat op de burger en eventueel nog wat extra saus of guacamole. Doe nu de bovenste broodhelft erop en enjoy your burger!

Wij aten er zoete aardappel friet bij en guacamole met nacho’s. Super lekker want mijn vriendin is echt een baas in guacamole’s maken! Dit simpele recept was weer een zeer geslaagde en mag ze zeker vaker maken. :)

Eet smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Nicole | Coco Gold 9 juli 2014 at 09:46

    Oh, wat ziet dit er goddelijk lekker uit zeg! Dit receptje ga ik zeker even opslaan :)

  • Leave a Reply